ŽREB LIGE ŠAMPIONA: U četvrtfinalu moguća repriza prošlogodišnjeg finala, ali i El klasiko!

Za razliku od prethodnog koji je bio poludirigovan, ovaj žreb će biti otvoren, što znači da se mogu susresti timovi iz iste zemlje

  • 7

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona, ali i Lige Evrope održaće se u petak od 12 časova u sedištu UEFA, u Nionu, a možemo reći da će biti istorijski, jer ni u jednom od ova dva takmičenja nećemo više imati prilike da gledamo engleske klubove koji su svoja učešća u evropskim kupovima završili već u četvrtfinalu.

Na izvlačenju će se naći osam klubova iz osam država, a najbrojniji su Španci koji imaju čak tri predstavnika. Pored Barselone, Reala i Atletiko Madrida, u kuglicama će se naći i imena Juventusa, Bajern Minhena, Porta i možda na najveće iznenađenje francuski Monako i Pari Sen Žermen.

Za razliku od prethodnog kola, ovoga puta žreb će biti otvoren, đto znači da se u četvrtfinalu mogu susresti i timovi iz iste zemlje, odnosno, da se može dogoditi da gledamo madridski derbi ili El klasiko, ili možda francuski derbi u borbi za mesto u polufinalu.

Prvi mečevi četvrtfinala planirani su za 14. i 15. april, dok su revanši na programu nedelju dana kasnije. Izvlačenje parova polufinala planirano je za 24. april.

Kada je u pitanju Liga Evrope žreb za nju biće održan sat vremena kasnije na istom mestu, a u bubnju će se naći kuglice sa imenima: Briža, Dnipra, Dinama iz Kijeva, Fiorentine, Napolija, Sevilje, Volfzburga i Zenita.

Prvi mečevi četvrtfinala su na programu 16. aprila, a revanši sedam dana kasnije, a pravila su ista kao i kod žrebanja za Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA