Krenuli sa pritiskom: Brazilci priznaju samo osvajanje Svetskog prvenstva

Bivši selektor Pereira servirao priču kako bi sve osim osvajanja prvenstva 2014. godine bilo nezamislivo za njega i građane

  • 0

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Alberto Pareira smatra da će na šampionatu sveta 2014. godine sve osim titule predstavljati neuspeh za njegovu zemlju.

Pareira je u izjavi za SporTV kanal ocenio da će "pritisak biti ogroman" i da će nacionalni tim petostrukih svetskih prvaka "morati da bude savršen i na terenu i van njega".

- Smatram, međutim, da je nezamislivo, jednostavno je nezamislivo da Brazil ne osvoji titulu na domaćem terenu - istakao je 69-godišnji Pareira, pod čijim vođstvom su Brazilci osvojili šampionsku titulu 1994. u SAD, dok su 2006. u Nemačkoj eliminisani u četvrtfinalu.

Iskusni stručnjak tvrdi da će na ovogodišnjem Olimpijskom turniru u Londonu aktuelni selektor Mano Menezes imati "zlatnu šansu" da testira igrače koji konkurišu za sastav na Prvenstvu sveta.

- Menezes bi, međutim, trebalo da se fokusira na pripremu tima i da prestane da eksperimentiše sa svojim izborom igrača - poručio je Pareira.

Naredni svetski šampionat biće održan u Brazilu od 12. juna do 13. jula 2014.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA