FSS ne želi da otkrije šta će odlučiti o Šukerovoj kandidaturi!

Nacionalna fudbalska organizacija neće se javno izjašnjavati o glasanju za popunjavanje mesta u Izvršnom komitetu UEFA

  • 2

Članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije obavili su konsultacije po pitanju glasanja i pružanja podrške kandidatima za mesto u Izvršnom komitetu UEFA i odlučili da o tome ne obaveštavaju javnost u regionu, jer to pitanje, kako se navodi u saopštenju prevazilazi sportske okvire.

- U domenu odluke članova Odbora za hitna pitanja FSS, zajednički je dogovoreno da se o donesenom zaključku neće upoznavati kompletnu javnost u regionu. Naime, ovo pitanje prevazilazi sportske okvire i FSS nije dužan da se javno oglašava u tom smeru.

- Uz to, ide i preporuka nadležnih iz UEFA da se o tome javno ne govori, već da svaka delegacija zadrži interno pravo donošenja odluke o podršci određenim kandidatima i da se o tome izjasni putem tajnog glasanja na sednici u Beču.

Fifa, Uefa, Fss, Fudbalski Savez Srbije, SC FSS u Staroj Pazovi, Stara Pazova Foto: Marko Todorović

- Na osnovu toga, FSS o donesenoj odluci neće obavestiti ni predsednika HNS Davora Šukera, jednog od kandidata za popunu članstva u Izvršnom komitetu UEFA, kao ni ostale potencijalne kandidate.

- Ovakvim stavom naša fudbalska organizacija želi da pokaže istinski profesionalni odnos ka važnom pitanju, isključujući mogućnost bilo kakvih debata kroz medije - navodi se u saopštenju FSS-a.

Nacionalni fudbalski savez u svom saopštenju zaključuje da pored ispunjavanja sportskih zadataka u međunarodnim organizacijama brani i nacionalne interese, i u prilog tome ističe da je jedan od retkih domaćih sportskih saveza, koji je uspeo da odbrani ulazak međunarodno nepriznate države Kosovo u fudbalske institucije. Takođe, navodi da FSS ne želi da služi nikome za ličnu promociju i marketing.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopie

    21. mart 2015 | 19:33

    Neznam ni ja, ali nije zasluzil podrsku!!!

  • BEN DELIJA

    21. mart 2015 | 22:45

    OLICENJE LICEMERJA I USTASTVA STA JE SVE SAMO PRICAO PROTIV SRBA PRAVI HRVOJE BEZ SRAMA I STIDA NE I NE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA