Savanović: Nadam se da ću igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu!

Pričao sam sa selektorom Ðorđevićem, prošlog leta nisam bio na spisku, videćemo šta će sada biti - rekao je krilni centar Bajerna iz Minhena

  • 12

Košarkaš minhenskog Bajerna Duško Savanović rekao je da bi voleo da dobije poziv selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Ðorđevića za predstojeće Evropsko prvenstvo.

 

- Naravno da bih voleo da budem na prvenstvu Evrope, čast je igrati za nacionalni tim. Prošlo je dosta vremena od mog poslednjeg meča u dresu Srbije, ali bih bih voleo da se vratim. Pričao sam sa selektorom Ðorđevićem, prošlog leta nisam bio na spisku, videćemo šta će sada biti - rekao je Savanović u intervjuu za Eurohups.

 

Krilni centar je dodao da Srbija ima dobar tim, koji će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva.

 

- Svako naporno trenira i radi kako bi dostigao cilj. Svim selekcijama je cilj osvajanje prvenstva, a naš sastav je odličan. Imamo dosta talentovanih i mladih igrača, zbog kojih ćemo narednih godina imati mnogo šansi da osvajamo medalje. Selektor je takođe postavljen na duže staze i, ako ne budemo prvaci ove godine, bićemo na sledećem turniru - zaključio je Savanović.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

On je bio član reprezentacije Srbije koja je 2010. godine završila na četvrtom mestu na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj i osmo na šampionatu Evrope u Litvaniji godinu dana kasnije.

 

Savanović ove sezone u nemačkom šampionatu u ekipi trenera Svetislava Pešića prosečno beleži 12,1 poen, 4,6 skokova i 2,2 asistencije.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • шумадинац

    21. mart 2015 | 16:35

    Браво Саване доктор стобом на месту четворке Др.Теом,Богданом Бјелицом и Бобијем имамо моћну петорку биће и пар добрих резерви па да прођемо групу а после уз мало среће у жребу у финале

  • drvarčanin

    21. mart 2015 | 17:07

    Teško pored Mačvana i Bjelice, mislim da će oni biti dvije četvorke.

  • Aleksandar Djordjevic

    21. mart 2015 | 16:24

    Tesko Savane, tesko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA