Arsenal slavio u Njukaslu, het-trik Kejna, Mančester Siti totalno dominirao! (VIDEO)

Izabranici Arsena Vengera pobedili su Njukasl sa 2:1, dok je Totenhem savladao Lester sa 4:3 uz tri gola Harija Kejna

  • 0

Fudbaleri Arsenala pobedili su na gostovanju ekipu Njukasla sa 2:1 (2:0) u utakmici 30. kola Premijer lige. 

Arsenal je nastavio seriju nepobedivosti protiv Njukasla i prišao na bod zaostatka drugoplasiranom Mančester Sitiju.

Tim Arsena Vengera teško je došao do trijumfa, iako je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Olivijea Žirua, koji mreži golmana Tima Krula pogodo u 24. i 28. minutu.

Delovalo je da će gosti rutinski privesti meč kraju, ali su na kraju ipak strepeli za pobedu, pošto je Njukasl golom Muse Sisoka početkom drugog poluvremena uveo neizvesnost i uporno pokušavao da dođe do izjednačenja.

U ostalim mečevima Totenhem je sa 4:3 savladao Lester uz het-trika ove sezone sjajnog Harija Kejna, dok je Sautempton bio siguran na svom terenu protiv Barnlija - 2:0.

Foto: AP/Tim Ireland Strelac tri gola Hari Kejn Foto: AP/Tim Ireland

Ranije u toku dana, Mančester Siti je na svom Etihadu pobedio Vest Bromvič Albion na svom stadionu u 30. kolu Premijer lige. Ovaj trijumf doneo im je tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani Čelsi, koji ima dve utakmice manje.

Golove za ekipu Manuela Pelegrinija postigli su Vilfrid Boni, Fernando i David Silva. Ipak, meč je već u 3. minutu obeležila katastrofalna odluka sudije Nila Svorbika, koji je isključio pogrešnog igrača gostiju. Kreg Doson je bio poslednji igrač odbrane i faulom je zaustavio opasan napad Vilfrida Bonija, međutim crveni karton je dodeljen Geretu Mekauliju.

Ko sve sudi u Premijer ligi? Treći put ove sezone isključen pogrešan igrač! (VIDEO)

Građani su u 27. minutu iskoristili brojčanu prednost na terenu, kada se Boni našao na pravom mestu u kaznenom prostoru i poslao loptu pod prečku golmana gostiju.

Drugi gol delo je Fernanda, koji je iskoristio lošu reakciju odbrana VBA, pa mu nije bilo teško da po drugi put zatrese mrežu ekipe iz Birmingema.

Konačan rezultat postigao je David Silva u 77. minutu utakmice na asistenciju Stevana Jovetića.

Siti je totalno dominirao tokom cele utakmice. Imali su čak 43 šuteva ka golu, dok su gosti to učinili svega tri puta. Razlika u posedu lopte je takođe bila drastično velika u korist ekipe iz Mančestera, 78 odsto naspram 22 odsto Vest Bromviča.

U ekipi Manuela Pelegrinija nije bilo Aleksandra Kolarova, koji je propustio meč zbog povrede mišića. Bivši igrač Partizana Stevan Jovetić ušao je u igru sa klupe u 65. minutu i već posle dvanaest zabeležio je asistenciju.

Golman Džo Hart je posle ovog meča došao do jubilarnog stotog meča na kome nije vadio loptu iz mreže.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Premijer liga 30. kolo

Subota

Mančester Siti - Vest Bromvič Albion 3:0

(Boni 27, Fernando 40, Silva 77)

 

Nedelja

Liverpul - Mančester junajted 14.30

Hal - Čelzi 17.00

KPR - Everton 17.00

Tabela:

Čelzi 64, Mančester Siti 61, Arsenal 57, Mančester junajted 56, Liverpul 54, Sautempton 50, Totenhem 50... Barnli 25, KPR 22, Lester 19.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA