Mata makazicama na Enfildu isekao nadu Liverpula o Ligi šampiona! (VIDEO)

Mančester junajted je golovima Huana Mate pobedio Liverpul na gostovanju sa 2:1 * Meč je obeležio i crveni karton koji je početkom drugog poluvremena dobio Stiven Džerard

  • 0

Mančester junajted je pobedio Liverpul u derbiju Engleske sa 2:1 na Enfildu. Dvostruki strelac Huan Mata je bio najzaslužniji za trijumf Crvenih đavola, a meč je obeležilo i isključenje kapitena Crvenih Stivena Džerarda za manje od minuta na terenu.

Posle početnog ispitivanja snaga, Mančester junajted je poveo golom Huana Mate.

Brzonogi Španac se dobro ubacio iz drugog plana iza leđa odbrane i iskoristio odličnu asistenciju Andera Erere, koja je izbacila iz igre kompletnu odbranu Liverpula.

Škrtel je zaostao pozadi, pa nije bilo ofsajda, a Mata je bez problema savladao Minjolea.

To je ujedno i najinteresantniji detalj prvog poluvremena, koje nije bilo previše sadržajno. Nastavak utakmice je već posle manje od minuta donelo velika uzbuđenja na terenu. Za to se postarao kapiten ekipe Stiven Džerard, koji je ušao u igru na poluvremenu umesto Adama Lalane.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je neshvatljivo reagovao posle jednog oštrog starta Erere na njemu i nagazio ga na nogu dok je bio na zemlji. To nije promaklo sudiji Martinu Etkinsonu, koji mu je dodelio crveni karton.

Džerard isključen za manje od 60 sekundi! Kapiten Liverpula dobio crveni posle prvog starta! (VIDEO)

Junajted je ubrzo iskoristio terensku nadmoć i preko Mate duplirao prednost. To je ujedno bio i najlepši momenat meča, jer je Španac spektaularnom makazicama zatresao mrežu. Nema sumnje da će njegov gol biti u najužoj konkurenciji za gol godine u Premijer ligi.

Najbolji gol u Premijer ligi ove sezone: Matine makazice šokirale Enfild! (VIDEO)

Liverpul je od tada zaigrao mnogo angažovanije i deset minuta kasnije preko Danijela Staridža smanjio prednost. Napadač Liverpula je iskoristio dobar pas Kutinja i iskosa sa desne strane snažno šutirao u bliži ugao golmana Junajteda i zatresao mrežu.

Pokušavala je ekipa Brendona Rodžersa do kraja utakmice da izjednači, bila je bolja od protivnika, iako je igrala sa deset igrača, ali im to nije pošlo za rukom. Čak su Crveni đavoli mogli i da uvečaju prednost u nadoknadi susreta, ali je Minjole odbranio penal Vejnu Runiju.

Junajted je posle ove pobede na četvrtom mestu ima pet bodova više od Liverpula, kome će biti mnogo teže da se domogne Lige šampiona do kraja prvenstva.

Premijer liga 30. kolo

Subota

Vest Hem - Sanderlend 1:0

Aston Vila - Svonsi 0:1

Njukasl - Arsenal 1:2

Sautempton - Barnli 2:0

Stouk - Kristal Palas 1:2

Totenhem - Lester 4:3

Mančester Siti - VBA 3:0

Nedelja

Liverpul - Mančester junanted 1:2

(Staridž 69 - Mata 14, 59)

Hal Čelsi 17.00

KPR - Everton 17.00

Tabela:

Čelzi 64, Mančester Siti 61, Arsenal 60, Mančester junajted 59, Liverpul 54, Sautempton 50, Totenhem 50… Barnli 25, KPR 22, Lester 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA