BRANKO ILIĆ SPASAO PARTIZAN NA BRDU: Crno-beli u 90. minutu iščupali remi protiv Čukaričkog! (VIDEO)

Mnogo sreće su imali crno-beli na gostovanju u jednom od najvažnijih mečeva ovog proleća. Minuti su ih delili od poraza, ali ih je spasao Branko Ilić pogotkom u poslednjem minutu regularnog dela i rastužio Čukaričane koji su već videli pobedu

  • 57

Novi šok za Marka Nikolića, njegove igrače i navijače crno-belih! Partizan je u 90. minutu uspeo da pogotkom izbegne poraz od Čukaričkog i izvuče remi na Banovom brdu 2:2, ali je bodovna prednost u odnosu na Crvenu zvezdu spala na samo dva boda.

Mnogo sreće su imali crno-beli na gostovanju u jednom od najvažnijih mečeva ovog proleća. Minuti su ih delili od poraza, ali ih je spasao Branko Ilić pogotkom u poslednjem minutu regularnog dela i rastužio Čukaričane koji su već videli pobedu.

GROBARI OKUPIRALI BANOVO BRDO: Pogledajte dolazak navijača Partizana na utakmicu! (VIDEO)

Hrabra, samouverena, odlučna, taktička i napadačaka igra se umalo u potpunosti isplatila pulenima Vladana Milojevića, ali ni ovako nisu prošli sasvim loše.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Bez imalo respekta i straha, iako je na suprotnoj strani bio prvoplasirani tim Superlige, ušli su u meč igrači Čukaričkog i to im se odmah isplatilo. Igrao se osmi minut kada su došli do vođstva, borbeni Slavoljub Srnić se izborio za jenu loptu i krajnjim naporom je dodao do Bojića, a ovaj šutirao oštro sa nekih 17-18 metara. Lopta je nezgodno odskočila ispred Živkovića i završila u njegovom desnom donjem uglu.

Ni vođstvo nije nateralo domaće igrače da odustanu od svoje igre, već su nastavili otvoreno protiv Partizana koji je pokušavao da dođe do brzog izjednačenja i sve je to davalo sjajan ritam utakmici.

Ipak, takva igra nije mogla da prođe nekažnjeno. Sjajni Petar Grbić je pokazao svoje brzinske sposobnosti, prošao po desnoj strani i ubacio povratnu loptu na nekih 13-14 metara gde je bio neometan Babović, a kapiten crno-belih takve zicere ne propušta i lopta se zakopšrcala u maloj mreži za izjednačenje u 15. minutu.

Dva pogotka za samo 15 minuta nimalo nisu uticala na kvalitet meča, koji je samo rastao iz minuta u minut. Nastavili su sa napadima i jedni i drugi, ređale su se polušanse pred oba gola, a publika na tribinama je mogla da uživa u predstavi na terenu, a jedino što je falilo u tim momentima su bili golovi.

Drugo poluvreme je očigledno posle govora Marka Nikolića u svlačionici mnogo organizovanije i odlučnije je počeo Partizan i imao inicijativu, ali prvu priliku su propustili "brđani" preko Mandića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Usledilo je malo zatišje u kome je uglavnom igru kontrolisala ekipa iz Humske, a onda dve dobre šanse koje nisu uspeli da realizuju Brašanac i Babović.

I kako to običo biva u fudbalu, kada promašite nekoliko izglednih prilika stigne vas kazna, a ona je bila u režiji momaka iz Zvezdine škole koji igraju za Čukarički.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sevnula je kontra u 74. minutu, odličan prodos Dragoljub Srnić je sjajno prošao po desnoj strani, dodao loptu do brata Slavoljuba, a ovaj centrirao i na pravom mestu pronašao Stojiljkovića. Skok napadača domaće ekipe i fantastičan udarac glavom, a lopta se od stative odbila u mrežu za euforiju na stadionu.

Posle tog gola imali su domaći i još dve dobra prilike, naročito Slavoljub Srnić da potpuno dotuče grogiranog protivnika, ali je nije iskoristio i tek su za njome žalili Čukaričani u 90. minutu kada je Branko Ilić posle kornera Drinčića uspeo da nadvisi sve i glavom donese izjednačenje svom timu.

U nadoknadi je viđena velika borba i mnogo uzbuđenja u šesnaestercu Čukaričkog, tražili su i jedanaesterac igrači Partizana posla pada Babovića, ali je Milorad Mažić odmahnuo rukom, tako da je na kraj sve završeno podelom plena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ČUKARIČKI - PARTIZAN 2:2

(Bojić 8, Stojiljković 74 - Babović 14, B. Ilić 90)

Čukarički: Stevanović, Stojković, Ostojić, Rendulić, Brežančić, Regan (od 90. Ujah), Bojić, D. Srnić, S. Srnić (od 93. Janković), Stojiljković, Mandić (od 60. Mirosavljević).

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Babović, Ninković (od 62. Brašanac), Grbić (od 67. S. Ilić), A. Živković (od 76. Šaponjić), Kojić.

Jelen Super Liga 20. kolo

Subota:

OFK Beograd – Borac Čačak 1:0

Mladost Lučani – Novi Pazar 1:3

Rad – Donji Srem 2:0

Radnički Kragujevac – Voždovac 2:1

Radnički Niš – Vojvodina 1:1

Crvena zvezda – Napredak 1:0

Nedelja

Jagodina – Spartak 1:3

(Jovančić 74 – Plavšić 13, Milić 89, 90+3)

Čukarički – Partizan 2:2

(Bojić 8, Stojiljković 74 - Babović 14, B. Ilić 90)

Tabela:Partizan 47, Crvena zvezda 45, Čukarički 37, Vojvodina 34, Novi Pazar 30, OFK Beograd 29, Rad 28, Jagodina 27, Spartak 24, Mladost 23, Borac 20, Napredak 20, Donji Srem 20, Radnički Niš 18, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA