Čelsi pobedio Hal teže nego što se činilo, Kurtoa i Ivanović umalo tragičari! (VIDEO)

Ekipa Žozea Murinja osvojila je tri boda u 30. kolu JSL i došla do šest bodova prednosti na čelu tabele Premijer lige

  • 0

Fudbaleri Čelsija pobedili su Hal na gostovanju sa 3:2 i tako povisili prednost na tabeli Premijer lige na šest bodova.

Golove za Ekipu Žozea Murinja postigli su Eden Azar, Dijego Košta i Loik Remi, dok su za goste strelci bili Elohamadi i Rodrigez.

Sve je počelo idelno za ekipu Čelsija, u kojoj su svih 90 minuta igrali reprezentativci Srbije Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Kapiten reprezentacije Srbije je učestvovao kod oba primljena gola svoje ekipe. Kod prvog je izgubio bitnu loptu, posle čega je pao gol.

Eden Azar je već u drugom minutu postigao pogodak za Čelsi posle solo akcije šutirao je sa osamnaest metara levom nogom i poslao loptu u donji levi ugao golmana Hala.

Sedam minuta kasnije bilo je već 2:0 za Plavce. Dijego Košta je lepim golom iskosa sa leve strane zatresao mrežu domaćina i već tada se činilo da će ekipa Žozea Murinja bez problema zabeležiti novu pobedu.

Ipak, da ne bude tako pobrinuli su se igrači Čelsija zadzženi za odbranu svog gola. Najpre je Branislav Ivanović u 26. minutu izgubio loptu u duelu sa Robertsonom, koji se posle toga sjurio ka golu, centrirao sa leve strane i pronašao Elohamadija na drugoj stativi, koji je zatresao mrežu Tiba Kurtoe.

Upravo je čuvar mreže Čelsija najveći krivac što je njegova ekipa izgubila prednost, jer je u 28. minutu bukvalno poklonio loptu Ernandezu, kome nije bilo teško da je plasira u prazan gol. Kurtoa je dobio povratnu loptu od Branislava Ivanovića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Umesto da je odmah ispuca, on se poigravao i želeo je da predribla protivničkog igrača koji je vršio pritisak. Međutim, izgubio je kontrolu nad loptom, ona mu je pobegla i došla je do protivničkog igrača kome nije bilo teško da izjednači.

U drugom poluvremenu je Murinjova ekipa zaigrala angažovanije ne bi li povratila prednost. To joj je pošlo za rukom u 77. minutu, kada je precizan bio Loik Remi posle proigravanja Vilijana. Remi je na terenu bio manje od dva minuta, jer je u 75. minutu ušao u igru umesto Dijega Košte.

Ovom pobedom Čelsi ponovo ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti.

U drugom duelu Premijer lige koji je počeo u 17 časova Everton je pobedio na gostovanju protiv KPR-a. Nešto ranije je Mančester junajted pobedio Liverpul na Enfildu, pa su tako u nedeljnim utakmicama slavile samo gostujuće ekipe.

Premijer liga 30. kolo

Subota

Vest Hem – Sanderlend 1:0

Aston Vila – Svonsi 0:1

Njukasl – Arsenal 1:2

Sautempton – Barnli 2:0

Stouk – Kristal Palas 1:2

Totenhem – Lester 4:3

Mančester Siti – VBA 3:0

Nedelja

Liverpul – Mančester junanted 1:2

(Staridž 69 – Mata 14, 59)

Hal - Čelsi 2:3

(Elohamadi 26, Ernandez 28 - Azar 2, Košta 9, Remi 77)

KPR – Everton 1:2

(Vargas 65 - Koleman 18, Lenon 77)

Tabela:

Čelzi 67, Mančester Siti 61, Arsenal 60, Mančester junajted 59, Liverpul 54, Sautempton 50, Totenhem 50… Barnli 25, KPR 22, Lester 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA