Otkrivamo zašto Partizan ima već 3 kiksa i Zvezda mu diše za vrat! Odgovor je - Saša Ilić!

Crno-beli ne znaju za pobedu u 2015. godini ukoliko kapiten ne počne meč od prvog minuta. Dokaz za to je mesto među 11 protiv Donjeg Srema i Rada, kad je Partizan slavio prikazavši lepu igru

  • 19

Dok jedan Ilić koliko toliko gura Partizan, drugi mu fali kao kiša suvoj zemlji! Nije teško pogoditi, reč je o dvojici fudbalera srpskog vicešampiona, Branku i Saši.

Prvog navijači Partizana kuju u zvezde nakon sjajnih partija na početku proleća i golova protiv Voždovca i Čukaričkog, a za drugim mole boga da se nađe u startnoj postavi, jer kad Sale nije među prvih 11, crno-belima se crno piše.

Takav je slučaj posle uvodnih pet kola JSL u 2015. godini, u kojima je Partizan prokockao jesenju prednost sa šest bodova na samo minus dva. Razlog svakako može da bude i taj što su crno-beli doživeli neuspehe u mečevima na kojima je Ilić bio na klupi.

S druge strane, predvodio je svoj tim na oba prvenstvena trijumfa u 2015. godini.

Partizan je na startu proleća neočekivano ostao bez dva boda u Humskoj. Voždovac je izvukao 3:3, a Ilić je u igru ušao u 77. minutu. Dva minuta posle izjednačenja Zmajeva na 2:2 i dva minuta pre nego što su gosti poveli s 3:2.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Hladan tuš za Partizan usledio je i u narednom kolu protiv Radničkog iz Niša. Samo 0:0 na domaćem terenu, a Ilić je morao na teren već na početku drugog poluvremena. U oba slučaja menjao je Brašanca.

Videvši da je vrag odneo šalu, Marko Nikolić je protiv Donjeg Srema ubacio kapitena od prvog minuta i to se odrazilo na rezultat, ali i igru. Ilić je igrao do 78. minuta, a poslednjih desetak minuta crno-beli su grčevito branili stečenu prednost. Ipak, pobedili su s 2:1.

Da još može odigrati svih 90 minuta Sale je pokazao na meču protiv Rada. Slučajno ili ne, ali Partizan je najbolju prolećnu utakmicu odigrao upravo kada je Ilić bio na terenu ceo meč - 2:0.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dobro se osećam i zaista ne brojim koliko minuta provodim na terenu. Ne predstavljaju mi problem cele utakmice, tih 90 minuta izguram na iskustvo, malo na znanje i na trud. Najviše me motiviše uspeh i pobeda Partizana. U tome najviše pronalazim motiv - istakao je Ilić nakon meča s Građevinarima.

Činilo se da će Saša biti starter i na trećem meču zaredom, ali je Nikolić odlučio da s klupe počne duel s Čukaričkim. I gle čuda! Crno-beli nisu uspeli da pobede (2:2), a Ilić je na teren ušao u 67. minutu.

Veliki pritisak je sad na plećima crno-belih fudbalera, nakon neočekivanih kikseva na startu proleća. Nedugo posle završetka reprezentativne pauze Partizan će dočekati Radnički iz Kragujevca na svom terenu, potom sledi gostovanje na Karaburmi i meč s Lučanima, posle kog će biti jasno kolika će biti razlika između Zvezde i Partizana neposredno pred večiti derbi na Marakani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Normalan!

    23. mart 2015 | 20:28

    Zvezdanu guraju sudije i to je istina 2 gola iz ofsajda na jednoj utakmici Pa penali,golman zvezde se sudari sa svojim igracem sudija svira faul nad golmanom,kokeza glavni za bg ligu,a sto sad cigani ne vicete tole lopove?a lepo vam

  • Nemanja

    23. mart 2015 | 21:10

    Partizan igrao manje prijateljskih od zvezde za sada. Kanal su i jedni i drugi.

  • Vec posle Karaburme

    23. mart 2015 | 20:42

    Zvezda je prva,a posle derbija bar 3 boda vise."Institucija trula kobila"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA