Milan sanja senzaciju, Barsi nije svejedno

Evropskim gigantima, koji zajedno imaju 11 titula šampiona Starog kontinenta ovo će biti četvrti ovosezonski duel u LŠ, pošto su igrali dva puta i u grupi

  • 0

Prvak Španije i branilac titule u Ligi šampiona Barselona, dočekuje šampiona Italije, ekipu Milana, u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona. U drugom četvrtfinalu, fudbaleri Bajerna ugostiće Olimpik iz Marselja.

Evropskim gigantima, koji zajedno imaju 11 titula šampiona Starog kontinenta ovo će biti četvrti ovosezonski duel u Ligi šampiona, pošto su igrali dva puta i u grupi. Barselona je slavila u Milanu 3:2, a u Španiji je bilo nerešeno 2:2. U prvoj utakmici četvrtfinala nije bilo, pa su fudbaleri Barse i Milana, pre svih prve zvezde timova Leo Mesi i Zlatan Ibrahimović, ostali dužni ljubiteljima fudbala.

Upravo taj remi mogao bi da bude model po kojem će "rosoneri" da traže svoju šansu za plasman u polufinale. U Barseloni se plaše novog remija bez golova, što potvrđuje i podatak da je na prethodnim treninzima velika pažnja posvećena vežbanju izvođenja jedanaesteraca.

- Znamo da je još uvek sve otvoreno i da moramo da pobedimo. Igraćemo pred svojim navijačima, na domaćem terenu. Ako uđemo u meč sa dovoljno samopouzdanja, očekujem pobedu - rekao je jedan od najboljih igrača katalonske ekipe Andres Inijesta.

Poslednji poraz na "Nou Kampu" Barselona je doživela septembra 2010. godine. Od tad, blaugrana je neporažena na 51 utakmici.

Taj podatak, međutim, ne plaši igrače Milana.

Najbolji igrač "roso-nera" Zlatan ibrahimović smatra da njegov tim u sredu igra protiv "najbolje ekipe na svetu", ali da je prednost Milana što nema šta da izgubi i što će pritisak biti na strani Katalonaca.

- Nije samo Mesi ono što ekipu Barselone čini velikom. Verujem da je Barselona u ovom trenutku najbolji klub na svetu. Nemamo šta da izgubimo, pritisak je na njima - rekao je Ibra.

- Verujem da i dalje imamo šanse za plasman u polufinale. U prvoj utakmici se videlo da razlika između Barselone i nas nije prevelika - rekao je Alberto Akvilani.

Za ekipu Milana neće igrati vezista Mark van Bomel zbog problema sa povredom leđa, dok je u Barseloni neizvestan Ćavi Ernanes.

"Rosoneri" su u poslednjem prvenstvenom meču remizirali 1:1 sa Katanijom, dok je Barselona savladala Bilbao 2:0.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela engleskog Čelsija i portugalske Benfike.

 

Barselona - Milan (20.45)

Stadion: "Kamp Nou", kapacitet: 98.000

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

Barselona (4-3-2-1): Viktor Valdes - Dani Alveš, Pike, Maskerano, Pujol - Busket, Ćavi (Kejta), Inijesta - Sančes, Fabregas - Mesi

Milan (4-3-1-2): Abijati - Abate, Nesta, Mekses, Antonini - Ambrosini, Noćerino, Sedorf - Boateng - Ibrahimović, Robinjo

 

BAJERN VEĆ U POLUFINALU

 

Bavarci dočekuju Marselj s kapitalom od dva gola s "Velodroma", ali i da nije toga bili bi favoriti, što zbog reputacije dva kluba i igračkog sastava, a najviše zbog trenutne forme ekipa. Bajern igra sve bolje i u Bundesligi se vratio u trku za "salataru" dok je Olimpik u rezultatskoj krizi kojoj se kraj ne nazire.

- U ovom trenutku cela ekipa je gladna uspeha na evropskoj sceni. Moramo sutra da odigramo što bolje i iskoristimo pobedu iz prvog meča - rekao je vezista Bajerna Bastijan Švajnštajger, koji zbog žutih kartona neće moći da istrči na teren.

Dodatni motiv izabranicima Jupa Hajnkesa predstavlja činjenica da se ovogodišnje finale Lige šampiona igra upravo na "Alijanc areni" u Minhenu.

- Ako ponovimo igru iz prve utakmice, ne sumnjam da ćemo bez većih problema izboriti polufinale. Niko ne može da nas uplaši - siguran je defanzivac Bajerna Filip Lam.

U tim iz Marselja se vraća prvi golman Stiv Mandanda, dok kod Bajerna zbog povrede neće igrati štoper Danijel van Bujten.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela madridskog Reala i kiparskog Apoela.

 

Bajern Minhen - Olimpik Marselj (20.45)

Stadion: "Alijanc Arena", kapacitet: 69.000

Sudija: Sven-Odvar Moen (Norveška)

Bajern(4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Luis Gustavo, Kros - Roben, Miler, Riberi - Gomes

Olimpik Marselj (4-2-3-1): Mandanda - Morel, Nkulu, Fani, Aspilikueta - Mbia, Kabore - Aju,Valbuena, Amalfitano - Remi

 

Utakmice u Minhenu i u Barseloni počinju u 20.45.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA