NIJE RADONJIĆ: Bobi Marjanović otkrio ko mu je spasio karijeru!

Gorostasni centar crveno-belih govorio za zvaničan sajt Evrolige o svojim rekordima, ali i sjajnoj komunikaciji sa Markusom Vilijamsom

  • 5

Ako se prvu sezonu sa Crvenom zvezdom zagrejavao u Evroligi, Boban Marjanović je u tekućoj naprosto eksplodirao. Najbolji je skakač najelitnijeg košarkaškog takmičenja u kom je i četvrti strelac, a prosek korisnosti 24.8 trenutno mu donosi titulu MVP igrača.

Ne prođe nijedan meč, a da gorostasni centar ne ostvari dabl-dabl učinak u Evroligi. Ukoliko i u naredna tri susreta bude na istom nivou pridružiće se nekolicini košarkaša koji su tokom istorije okončali sezonu sa dvocifrenim brojem poena i skokova . Time bi stao rame uz rame sa  Sabonisom, Jahovićem, Tomaševićem, ali i sa čovekom za kog smatra da mu je spasio karijeru - Dejanom Milojevićem.

- To je veoma lepo društvo. Naježim se i samo kada čuvem to. Iskreno, nisam imao pojma da imam takvu šansu. Takođe, to je sjajan kompliment, biti spomenut u takvom društvu, ali i potvrda da se moj vredni rad isplaćuje. To mi se sviđa. Opet, znam da je svo to statistika, ali znači nešto - rekao je Marjanović za sajt Evrolige i dodao:

Gledao sam sve spomenute velikane dok sam odrastao, a Milojević mi je bio i trener u Mega Vizuri pre nekoliko sezona. On je čovek koji je vratio moju karijeru na pravi put, on je moj mentor.

Foto: Murko Todorović Foto: Murko Todorović

Pitanje je kako bi se Bobi snašao ove sezone da iza sebe nema sjajnog Amerikanca Markusa Vilijamsa. O njemu ima samo reči hvale, što je potvrdio rečima kojim ga je Telegraf dosta ranije opisao.

- On je doktor košarke. Njegova pregled igre prosto je neverovatan, kao i način na koji uoči slobodnog čoveka. Mislim da ima urođen instikt. Sa njim ceo tim i svaki igrač pojedinačno postaje bolji. On radi veliki broj dobrih stvari za nas, načinom na koji predvodi napade, ali i šuterskim sposobnostima. Za njega imam samo reči hvale i veoma sa srećan što je odlučio da dođe baš u Zvezdu prošlog leta - jasan je bio Marjanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA