Bosanski tinejdžer ide u NBA!

Nedim Buza koji nastupa za Sparse iz Sarajeva biće jedan od interesantnijih igrača na ovogodišnjem NBA draftu

  • 3

Nedim Buza je jedan od najtalentovanijih košarkaša iz generacije 95, i biće u Portlandu za ''Najk hup samit'' tokom aprila. Delegacije nekoliko NBA timova su već putovale u Sarajevo, kako bi ga uživo gledale u dresu Sparsa, tako da će verovatno oči skauta biti uprte u njega i u Portlandu.

- Veoma sam uzbuđen zbog ovog događaja. To će biti odlična prilika za mene da se pokažem NBA timovima. Takođe će biti čast da tamo predstavljam svoju zemlju. Ja sam spreman da dam sve od sebe u Portlandu.

Buza se prošle godine povukao sa NBA drafta, ali ove godine će verovatno učestvovati.

- Trenutno sam koncentrisan na igru i treninge. Na kraju sezone ću odlučiti šta će biti najbolja opcija za mene. Za NBA Draft ću se verovatno prijaviti ove godine. Nemam nikakva očekivanja, ali imam iskustvo iz prošle godine i to bi moglo mnogo da mi pomogne na ove godine.

On nastupa za OKK Spars iz Sarajeva, koji ima verovatno i najbolji sistem i organizaciju kada je u pitanju razvoj mladih košarkaša u Bosni i Hercegovini. Pre dve godine je bio na probi u Fenerbahčeu, ali se na kraju vratio u Sparse, gde je nastavio sa dobrim partijama, koje nisu promakle ni srpskom stručnjaku koji trenira reprezentaciju BiH.

- Sa seniorskom reprezentacijom smo završili kvalifikacije bez gubitka. Za mene je to bilo ogromno iskustvo da radim sa trenerom Ivanovićem i da igram zajedno sa Mirzom Teletovićem i ostalima - rekao je on.

Buza je ove sezone za Sparse iz Sarajeva na 22 meča u proseku postizao 12,5 poena, 5,2 skoka i 1,8 asistencija po utakmici. Košarkaškog idola nema, ali voli način igre Kobi Brajanta, Lebrona Džejmsa i Kevina Djurenta. Osim košarke voli i fudbal, a simpatiše FK Sarajevo i Real iz Madrida. Visok je 203 centimetra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA