Prosinečki spremio recept za Kragujevac i osmu recku u nizu

Vešović opet umesto Mikića na desnom beku, Maksimović se vraća na poziciju štopera

  • 0

Zvezda ima "sedam od sedam" u prolećnom delu sezone, a sutra i najteži prvenstveni ispit u nastavku sezone. Gostovanje Radničkom u Kragujevcu, koji ih je zadužio jesenas golom za remi u 90. minutu. Ali, trener "crveno-belih" ne sumnja u nastavak sezone.

- Razgovarali smo prethodnih nekoliko dana o sutrašnjem meču. Kragujevčani su otkrovenje ove sezone u domaćem prvenstvu i izlišno je reći da nas očekuje težak meč. Podatak da su do sada izgubili samo dve utakmice, dovoljno govori o njihovoj snazi. Dodatni kvalitet predstavlja i podatak da imaju ekipu koja je dugo na okupu, ali i pored svega toga, očekujem pobedu i optimista sam kada je u pitanju konačni pobednik. Dobro smo radili, uspeli smo malo da se osvežimo usled gustog rasporeda utakmica i mislim da smo potpuno fizički i psihički spremni da nastavimo niz pobeda  - analizirao je protivnika Robert Prosinečki.

Kao i u prethodnom meču, kapiten Nikola Mikić neće biti na raspologanju Prosinečkom zbog povrede, pa će uz desnu aut liniju prinudno opet Marko Vešović.

- Čeka nas teško gostovanje, odnosno ekipa sa odličnim pojedincima. Šef mi je ukazao poverenje na novoj poziciji i verujem da sam dobro odgovorio na njegove zahteve. Nema razloga da i sutra ne budem na istom nivou. Moji saigrači i ja smo posle serije pobeda puni samopouzdanja i verujem da ćemo se sutra iz Kragujevca vratiti u dobrom raspoloženju i nova tri boda - rekao je Zvezdin "univerzalac".

Jesenas su Kragujevčani iz prekida zadali fatalan udarac Zvezdi, ali se Prosinečki ne boji sličnog scenarija.

- Posebnu pažnju moramo obratiti na prekide. Iskustvo sa Marakane kada smo primili gol u zaustavnom vremenu nas tera na poseban oprez. Ali, vidim i da primaju golove iz prekida. Sveukupno, mi smo u poslednjem periodu zaista popravili igru iz prekida i mislim da ne bi smeli da opet ponovimo istu grešku. Radnički će verovatno igrati na kontre i polu-kontre. Moramo da držimo loptu u posedu što je više moguće i da iz takve igre dođemo do dobrog rezultata - zaključio je Robi.

Po svom standardnom običaju, trener Zvezde nije krio prvih 11 za meč u Kragujevcu:

- Nemam šta da krijem. Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Evandro, Kadu - Milunović, Lazović, Borha - izdeklamovao je strateg "crveno-belih".

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA