RAŠIRITE KRILA: Odlične vežbe za leđa koje će vas spremiti da budete top na leto! (VIDEO)

Ove vežbe mogu da rade podjednako i muškarci i žene

  • 0

Lepo vreme polako stiže, leto se opasno približava, spremaju se kratke majice i šorcevi, pa je zato i najbolje vreme da počnete sa treniranjem i spremite se da izgledate nikad bolje u životu..

Ako već niste, krenite u teretanu, podignite malo gvožđa, jer osim fizičke snage doneće vam i psihičku rasterećenost. Ali, o tome drugi put. Sada je vreme da vidimo šta možemo da uradimo za naša leđa.

Ovoga puta predstavljamo vam vežbe za leđa, kao jednu od najvećih mišićnih partija na telu.

Ove vežbe vam demonstriraju Nenad Kolev personalni trener iz Fitnes kluba Vladica i Ana Đorđević šampionka Srbije u fitnesu (bikini kategorija) pod nadzorom personalnog trenera Vladice Jovanovića, čoveka koji stvara šampione.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ono što je zanimljivo je da ov evežbe mogu da rade i muškarci i devojke samo sa različitim težinama i to je posebno dobro ako želite da vežbate u paru.

Muškarci mogu da krenu sa zgibovima, a devojke mogu to isto, ali na specijalnoj mašini, zatim slede veslanja u pretklonu, mrtvo dizanje itd.

O samim vežbama objasnio nam je vlasnik i trener u Fitness klubu Vladica,  nekadašnji šampion sveta, Vladica Jovanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Na jednom treningu treba odraditi četiri do šest vežbi za leđa, a poželjno je da se ova grupa radi jednom do dva puta nedeljno. Naravno, sve je to individualno i zavisi od pola, starosti, težine i fizičke spreme.

- Što se tiče serija, uobičajeno je tri do četiri serije, a ponavljanja treba da idu između 8-15- što je takođe individualno - objasnio je Jovanović.

Na ovom treningu, Nenad i Ana radili su šest vežbi za leđa, mrtvo dizanje, veslanje u pretklonu(široki i uski hvat), zgibove, sleganje ramenima i hiperekstenziju

Pogledajte video:

(D. S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA