ZATO GA ZOVU "STAN THE MAN": Ovaj potez Vavrinke je oduševio čitav svet! (VIDEO)

U teniskom svetu švajcarskog tenisera tako zovu zbog njegovih pre svega ljudskih kvaliteta koje je još jednom pokazao neviđenim fer plej potezom, kada je odbio poen koji mu je poklonio sudija

  • 2

U poslednje vreme smo nekoliko puta bili svedoci nefer poteza na teniskim terenima, a uglavnom su u njima prednjačile teniserke, setite se samo Karoline Voznijacki i Kineskinje Lin Žu koje su protivnicama ukrale čiste poene. Ipak, kada su u pitanju muškarci neki kodeks se i dalje poštuje, a to je pokazao jedan od najboljih svetskih igrača i pre svega pravih sportsmena Sten Vavrinka.

Švajcarac je u duelu trećem kola Mastersa u Majamiju protiv Adrijana Manarina napravio potez za divljenje kada je u prvom setu odlučio da ponovi poen nakon što mu ga je sudija u stolici dodelio pogrešnom procenom.

Pri razultatu 4:2 za protivnika i 15:15 na njegov servis, Vavrinka je izašao na mrežu i odigrao dobar volej, ali je Manarin u poslednjem trenutku stigao lopticu pre nego što je drugi put udarila u podlogu i prebacio je na drugu stranu, a glavni sudija je prekinuo igru misleći da je loptica dva puta odskočila u Manarinovo polje i dodelio poen Vavrinki.

Ipak, švajcarski teniser takav poklon nije prihvatio, iako bi verovatno da arbitar nije prekinuo igru i sam osvojio poen pošto je bio na toj lopti koju je Manarin prebacio, pa je zato odlučio da se čitav poen odigra ponovo na opšte oduševljenje publike na tribinama i zatečenog teniser iz Francuske.

Recimo još da je Vavrinka poražen u ovom meču 7:6, 7:6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA