NOVAK KAO FENIKS: Đoković bio na rubu ponora, a onda je počistio protivnika sa terena!

Najbolji svetski teniser je spavao prvih sat vremena meča i bio na ivici poraza od raspoloženog Ukrajinca, ali se onda probudio i došao do četvrtfinala Mastersa u Majamiju

  • 6

Ponovo smo videli dva lica Novaka Đokovića. Spavao je sve do polovine drugog seta, a onda je vaskrnuo i samleo Aleksandra Dolgopolova za plasman u četvrtfinale Mastersa u Majamiju 6:7, 7:5, 6:0.

U prvih sat vremena meča smo gledali najlošijeg Novaka Đokovića u 2015. godini. Toliko promašenih zicera, grešaka bilo je potpuno neočekivano od najboljeg na svetu. Čini se da je više on poklanjao protivniku poene, nego što ih je ovaj osvajao. Ipak, uspeo je da se izdigne sredinom drugog seta i obezbedi nastavak puta ka odbrani titule.

Od samog početka bilo je jasno da je ona nervoza još iz drugog seta prethodnog meča protiv Darsisa prisutna kod najboljeg svetskog tenisera. Ukrajinac ga je svojim rizičnim udarcima i neuobičajenim rešenjima potpuno izbacio iz ritma što je izazvalo frustriranost koja se odrazila na igru na terenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ne pamtimo kada smo videli da srpski teniser tako lako gubi poene na svoj servis, a uz to da dozvoli protivniku čak dva brejka u jednom setu bilo je veliko iznenađenje. Da je daleko ispod svog nivoa i da je svestan toga bilo je jasno kada je po drugi put Dolgopolov napravio brejk, a Srbin razbio svoj reket što se nimalo nije svidelo publici.

Ipak, uspeo je da izgura nekako do taj brejke u tom setu, ali tu već nije mogao da se izvuče, čini se i previše lako je dopustio protivniku da dobije taj odlučujući gem i povede sa 1:0 u setovima.

Ovo je samo još više pojačalo nervozu i nepotrebni pritisak kod Novaka koji je sam sebi nametnuo, a samim tim uticalo na to da mu se skrati ruka i da očajno započne i drugi deo meča dozvolivši protivniku da vrlo lako dođe do brejka i ogromne prednosti 3:0. Riskantna igra se Ukrajincu u tim momentima itekako isplaćivala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Onda je u četvrtom gemu drugog seta na servis Srbina koji je dosta dugo strajao, naš teniser počeo da se budi i da pogađa udarce koje je do tada promašivao i to se odmah videlo na terenu. Polako je počeo da dolazi do svoje igre i ubrzo je nadoknadio brejk zaostatka, ređali su se vineri, a Dolgopolov je počeo da greši više nego do tada u meču.

Nakon što je uspeo da opstane u meču na svoj servis, vrlo brzo je srpski teniser došao do tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu, a priliku za izjednačenje u setovima nije mogao da propusti, tako da se otišlo u odlučujući treći set, a tu već nije bilo nikakvih problema.

Potpuno razbuđen i poletan prosto je uleteo u taj period igre i nije želeo više da duži, pa je sa 0 dobio taj period igre i posle skoro dva sata igre plasirao se u četvrtfinale gde će mu protivnik biti David Ferer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domoljub

    1. april 2015 | 02:06

    Nije lako biti Srbin i igrati protiv celog sveta. Veliki je to psihički pritisak, pogotovu kada je sve stariji i shvata da ga u stvari sem nas Srba niko nevoli. Svet je zloban.

  • Gordana

    1. april 2015 | 02:10

    Zato i jeste najbolji, b r a v o

  • Suza

    1. april 2015 | 01:51

    Svaka čast N°1, živci su mi kao licne istanjeni. A onaj komentator radijski nikako da ućuti. Idemo dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA