Blažič: Sa Žalgirisom vežbamo za Partizan

Sve misli igrača Zvezde usmerene su ka polufinalnim plej-of duelima protiv "večitog rivala", pa će im svi mečevi do tada poslužiti kao pripreme pred te okršaje, tvrdi slovenački bek

  • 4

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da veruje da će njegov tim pobedom protiv Žalgirisa napraviti dobru uvertiru pred odlučujuće utakmice u završnici sezone. Crveno-beli u petak od 19.45 sati gostuju u Kaunasu, u poslednjem meču u gostima za ovu sezonu u najjačem evropskom takmičenju. Slovenački bek kaže da će im okršaj sa litvanskim prvakom poslužiti kao još jedna odlična priprema pred najvažnije utakmice sezone - polufinale plej-ofa ABA lige protiv Partizana.

- Potrudićemo sa da meč protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika iskoristimo na najbolji moguči način kao pripremu za ono što nam predstoji u plej-ofu ABA lige. Pokušaćemo da zabeležimo pobedu u Kaunasu i potrudićemo se da odigramo na najvišem nivou. Svaki trijumf u Top16 fazi nam znači iz više razloga, a posebno jer se pobedama nad renomiranim timovima stvara pobednički mentalitet - rekao je Blažič.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zvezda je u prvom meču protiv Litvanaca zabeležila neslavan rekord po broju promašenih šuteva za tri poena (0/19), ali je uprkos tome ispustila pobedu tek u samoj završnici kada je Vilijamsov dalekometni hitac završio na obruču.

- Žalgiris igra veoma čvrsto na domaćem terenu, vrlo su agresivni u odbrani i mnogo bolje pogađaju šuteve iz daljine, po kojima su prepoznatljivi. Dobro smo se spremali poslednjih nekoliko dana i nadam se da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i zabeležiti pobedu. Svaki meč u ovoj fazi Evrolige je veliki motiv za našu mladu ekipu.

On je istakao da crveno-belima najveća opasnost preti nam od Džejmsa Andersona i Paulijusa Jankunasa.

- Ostali igrači daju ogromnu energiju i iskustvo ekipi koja je svojim igrama ove sezone pokazala veliki kvalitet. Pariraćemo im snažnom odbranom i dobrom igrom u tranziciji, a model igre iz drugog poluvremena protiv Albe trebalo bi da nam bude putokaz za trijumf. Pokušaćemo da nametnemo ritam koji nama odgovara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    2. april 2015 | 15:43

    Znaci gubite veceras!?

  • Dača

    2. april 2015 | 16:00

    Samo vi vezbajze

  • crno belo oko nas

    2. april 2015 | 18:01

    cigani ono sto se kaze "Nije svaki dan,badnji dan" dobili ste nas u polufinalu kupa Koraca,sad sve dolazi na svoje pobedice ljubav divu iz predgradja :P

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA