Trener Žalgirisa: Marjanovića je nemoguće zaustaviti

Strateg litvanskog prvaka kaže da će njegov tim učiniti sve da poslednji meč pred svojim navijačima ove sezone u Evroligi završi trijumfalno, i strepi od Zvezdinog centra

  • 3

Košarkaši Žalgirisa i Crvene zvezde Telekom u petak će odigrati meč 13. kola Top 16 faze Evrolige koji ni jednima ni drugima ne znači ništa u takmičarskom smislu, s obzirom na to da su oba tima izgubila šanse za prolaz dalje, pa će, prema tome, igrati za čast i prestiž. Trener litvanskog prvaka Gintaras Krapikas je u najavi meča sa crveno-belima govorio o kvalitetima ekipe Dejana Radonjića, a analiza protivnika na kraju se svela na samo jedno ime - Bobana Marjanovića.

- Igrača poput Marjanovića je praktično nemoguće zaustaviti. Ima sjajnu sezonu. Ono što ćemo pokušati da uradimo kao tim je da ga limitiramo i ne dozvolimo mu da dođe do njegovog proseka u Evroligi. Takođe, ne smemo se samo koncentrisati na njega, već moramo obratiti pažnju i na ostale igrače Zvezde - rekao je Krapikas.

Žalgiris čeka Zvezdu sa pobedom više od narednog rivala i veoma motivisan da poslednji meč pred svojim navijačima u tekučoj sezoni u najjačem evropskom takmičenju, završi trijumfalno.

- Ni Zvezda ni mi nemamo šanse za plasman dalje. Ipak, to ne znači da se nećemo pripremiti za utakmicu kao što smo do sada radili. Veoma je važno da takmičenje u Evroligi završimo na najbolji mogući način.  Meč u Beogradu je bio neizvestan, nije bio možda lep za gledanje, ali svakako dobar sa naše strane. Nadam se da će naši navijači u petak prirediti sličnu, ako ne i bolju atmosferu nego što je nas dočekala u Beogradu.

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    2. april 2015 | 16:56

    Pitaj Dulate da li je moguce?

  • M Dj

    2. april 2015 | 18:20

    Nema on pojma, nek se javi Vujosevicu ako ne zna kako da ga zaustavi.

  • Petar

    2. april 2015 | 21:03

    Bolja je postava YU tima:Begovic,Subotic,spahic,Ivanovic,Kolarov,Matic,Modric,pjanic,Markovic,Mandzukic,Jovetic!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA