GOTOVO JE: Imaćemo paklenu štafetu u Brazilu 2016. godine!

Svetski rekorder na 200 metara leđnim stilom postao je srpski državljanin i samo se čeka odobrenje FINA da može da nastupa za našu zemlju, a sa Stjepanovićem, Lenđerom i SIlađijem će predstavljati jednu od najjačih mešovitih štafeta na svetu

  • 4

Srbija će biti ozbiljan konkurent za medalju u mešovitoj plivačkoj štafeti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, to je sada već jasno pošto je srpsko državljanstvo dobio svetski rekorder Arkadij Vjačanin.

Posle nekoliko meseci nagađanja da li će dobiti državljanstvo i predstavljati Srbiju, ruski plivač koji je osvojio bronzane medalje na 100 i 200 metara leđnim stilom na Igrama u Pekingu 2008. godine, zvanično je saopšteno da će postati državljanin naše zemlje.

- Obaveštavamo plivačku i širu javnost da će se svetski rekorder, a od pre par dana zvanično i srpski državljanin Arkadij Vjačanin, u petak 3. marta zvanično predstaviti javnosti. Arkadij će održati javni trening od 7:30 do 9:30 ujutru, a nakon treninga od 9:30 do 10:30 Arkadij će biti dostupan za druženje - saopštio je Plivački savez Srbije.

Pored uspeha u Pekingu, on je 2009. godine postao svetski rekorder u malim bazenima na 200 metara leđno, a 2006. godine je bio šampion Evrope na 100 i 200 metara leđnim stilom.

Vjačanin je nedavno pojačao Proleter iz Zrenjanina i kao njihov član je plivao na Otvorenom prvenstvu Srbije i oborio rekord na 50 metara leđno, a bio je najbolji i na 200 metara, kao i na 100 metara delfin stilom.

Onon što može najviše da nas raduje jeste da bi zajedno sa Ivanom Lenđerom, Čabom Silađijem i Velimirom Stjepanovićem mogao da čini jednu od najjačih mešovitih štafeta na svetu. On će steći pravo da se takmiči kada mu FINA bude dala zvanično odobrenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    2. april 2015 | 17:46

    Sto bi nasa deca plivala i takmicila se (to "verovatno" nije zdravo po nasu naciju) ima drugih koji ce se boriti za nasu drzavu, valjda je vole vise nego mi.

  • gomboca

    2. april 2015 | 18:12

    jooj kako je lep!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA