Agresivni Đoković srušio ''španski zid'' za polufinale Majamija!

Najbolji teniser sveta pobedio je Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 7:5) i plasirao se u polufinale turnira, gde ga očekuje duel sa Džonom Iznerom

  • 1

Novak Đoković je pobedio Davida Ferera sa 7:5, 7:5 i tako se plasirao u polufinale Mastersa u Majamiju.

Najbolji teniser sveta je posle sat vremena i 53 minuta slomio otpor borbenog Španca. Đokoviću se isplatila agresivna igra, praćena snažnim udarcima i čestim izlascma na mrežu, za koje Ferer jednostavno nije imao rešenja. Posledica agresivne igre bilo je više neiznuđenih grešaka, ali i mnogo više vinera Đokovića, koji je tako probio Fererovu defanzivnu igru, zbog koje ga mnogi nazivaju zidom, pošto vraća čak i gotovo nemoguće loptice.

Srpski teniser nije najbolje započeo meč, pošto je već u svom prvom servis gemu izubio servis, posle čega je Španac poveo sa 3:0, a zatim i 4:1. Ipak u 7. gemu prvog seta Novak je vratio brejk, i vratio se u igru. Pri rezultatu 5:5, Đoković ponovo oduzima servis Fereru, a u narednom gemu rutinski osvaja prvi set, koji je završio prelepim poenom posle izlaska na mrežu i vrhunski izvedenog štop voleja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Iako je slomio Španca tek u zavšnici prvog seta, Đoković je i po statističkim parametrima potpuno dominirao. Njegova agresivna igra u potpunosti se isplatila protiv defanzivno orijentisanog Ferera.

Najbolji teniser sveta je imao pet iznuđenih grešaka više, ali je to poništeno time što je imao čak 11 vinera više u odnosu na rivala. Ferer naročito nije imao rešenja za česte Đokovićeve izlaske na mrežu, gde je imao 10 od 12 osvojenih poena.

Novak je i drugi set započeo u dobrom ritmu prvog. U trećem gemu je oduzeo servis Fereru, a potom poveo sa 3:1. U narednim gemovima nije bilo brejkova, niti ozbiljnijeg ugrožavanja servisa protivnika sve do rezultata 5:4 za Đokovića, koji je servirao za meč.

Tada je Ferer pokazao zašto je protivnik koga svi teniseri žele da izbegnu na žrebu. Španac se nikada ne predaje, čak i kada sve deluje izgubljeno za njega. Đoković je imao meč loptu, ali je Ferer uspeo da je spasi, a zatim uzme i naredna dva poena i vrati brejk i dođe do 5:5.

Ipak, Novak je već u narednom gemu uzvratio ribrejkom i ponovo došao u situaciju da servira za osvajanje meča. Brzo je došao do 40:0 u njemu. Kod druge meč lopte je napravio duplu grešku, ali je već narednu, a ukupno treću meč loptu, iskoristio i tako i drugi set dobio rezultatom 7:5.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đokovićev naredni rival je Amerikanac Džon Izner, koji je pobedio Keija Nišikorija sa 6:4, 6:3. Polufinale Majamija biće njihov deveti međusobni duel, a iz prethodnih osam skor je 6:2 u korist srpskog tenisera.

Podsetimo, njih dvojica su se sastala na prethodnom Mastersu u Indijan Velsu u osmini finala, i najbolji teniser je slavio sa 6:4, 7:6, a kasnije i podigao pobednički pehar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA