Bob Marli na Velodromu: Stadion Marseja u dimu marihuane!

Zastava sa likom čuvenog Jamajčanina Boba Marlija redovna je na tribina sa kojih se iz kola u kolo širi sve gušći dim opojnog kanabisa

  • 1

Francuske vlasti i policija imaju veliki problem sa navijačima Olimpika iz Marseja koji redovno konzumiraju marihuanu na tribini tokom mečeva njihovg tima na domaćem terenu. Takav trend je počeo da smeta onim "običnim" simpatizerima bivšeg evropskog prvaka, pa su se mnogi požalili i najavili da im više ne pada napamet da vode decu na mesto gde je uživanje lakih opojnih droga potpuno uobičajena stvar.

Pojedini klubovi, poput Lila i Pari Sen Žermena, uveli su zabranu pušenja na stadionu, ali to nije slučaj sa Olimpikom čiji predsednik Vensan Lebrun ne vadi nikotinski štapić iz usta gde god da se pojavi. To, naravno,  nije nikakav problem u odnosu na ono što se dešava na tribinama odakle se se iz meča u meč sve više širi prepoznatljiv miris kanabisa. Navijači Marseja takođe idealizuju lik i delo čuvenog Jamačanina Boba Marlija, često ističući zastave sa njegovim likom.

Predsednik kluba se, ipak, ne obazire na kritike i odgovornost prebacuje na policiju.

- Zdravlje navijača je naša najveća briga. Pušenje je zabranjeno u zatvorenom prostoru na stadionu, ali nije na tribinama. Na samim ulazima postoji pretres i zabranjen je unos ilegalnih supstanci. Ali mislim da je ovo problem koji bi policija trebalo da rešava - rekao je prvi čovek Marseja.

Već za vikend na "Velodromu" će biti "vatreno", jer stiže šampion i najveći rival Marseja Pari Sen Žermen i od epiloga tog duela u velikoj meri će zavisiti rasplet u šampionskoj trci. Za taj duel biće preduzete velike bezbednosne mere u koje će biti uključen i helikopter, koji će kružiti iznad grada i pratiti navijačke mase. Naravno, i dim marihuane...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    3. april 2015 | 14:56

    Koja glupost, u nekim zemljama nije droga a u drugim jeste. Cista glupost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA