Najbolji transferi u Evroligi: Vilijams i Bogdanović pun pogodak!

Među novajlijama koje su najviše podigle nivo igre u svojim ekipama su bek Fenerbahčea i plejmejker Crvene zvezde Telekom, ali i Kinzi, Šarić, Pargo...

  • 7

Tekuću sezonu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju obeležilo je nekoliko zvučnih transfera, a na listi onih koji su se pokazali kao pun pogodak nalaze se i prelazak Bogdana Bogdanovića iz Partizana u Fenerbahče i dolazak Markusa Vilijamsa iz Lokomotive u redove Crvene zvezde Telekom.

Bogdanović je posle nešto sporijeg početka sezone kod Željka Obradovića, postao krucijalna figura u rotaciji trofejnog srpskog trenera i, uz Bjelicu i Gaudloka, najbolji igrač ekipe koja će u nastavku sezone napasti evroligašku titulu. Srpski bek je u Top 16 fazi u potpunosti opravdao reputaciju vanserijskog šutera beležeći 11,1 poena u proseku po meču, uz 3,2 skoka i 2,2 asistencije.

Pored toga što se potvrdio kao sjajan strelac, Bogdanović je i pokazao napredak u defanzivnim zadacima, čime je upotpunio sliku o sebi kao super pojačanju za turski sastav.

Bobi Marjanović ušao u istoriju Evrolige!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ogroman uticaj na igru ekipe doneo je i Markus Vilijams Zvezdi. To je igrač koga je uživanje gledati. Košarkaš sa istančanim osećajem za igru, za pas, asistenciju... Sjajno čita igru i kretanje saigrača i čini ih boljim. Ne može se pohvaliti savršenim procentima za tri poena, ali ako ga "krene" šut onda je ubica za protivničke odbrane.

Pored Bogdanovića i Vilijamsa, novajlije koje su ove sezone najviše podigle nivo igre svojih ekipa su: Brajan Rendl (Makabi Tel-Aviv , došao iz Makabi Haife), Terens Kinzi (Partizan - Nižnji), Dario Šarić (Cibona - Efes), Džamel Meklin (Bon-Alba) Džejms Anderson (Filadelfija - Žalgiris), Džeremi Pargo (CSKA - Makabi), Endrju Gaudlok (Uniks - Fenerbahče), Nando De Kolo (San Antonio - CSKA).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA