Pjanić presudio Napoliju, navijači Rome prozivali majku ubijenog Espozita (VIDEO)

  • 1

Fudbaleri Rome ostvarili su tek prvu pobedu na svom terenu još od novembra prošle godine i tako se učvrstili na drugoj poziciji tabele Serije A. Rimljani su na "Olimpiku" u derbiju juga Italije savladali Napoli rezultatom 1:0 golom Miralema Pjanića u 25. minutu.

Meč u Rimu igran je u dnevnom terminu iz bezbednosnih razloga zbog dobro poznatih tenzija na relaciji navijača oba kluba. Podsetimo, zbog ubistva navijača Napolija Ćira Espozita 3. maja prethodne godine pre meča finala kupa između Fiorentine i Napolija u Rimu, dodatno su zaoštreni odnosi okorelih pristalica oba kluba, pa je policija proglasila ovaj meč visokorizičnim. Nesrećnog mladića je hicem iz pištolja usmrtio navijač Rome.

MITROVIĆ TRAŽEN U ITALIJI: Tri kluba se bore za potpis srpskog napadača!

Zanimljivo je da su pristalice rimskog kluba tokom duela sa Napolitancima istakle tranasparent upućen majci preminulog gospođi De Falki, koju su optužili da koristi smrt svog sina kako bi skrenula pažnju na sebe i profitirala.

- Kako tužno... Familija na sahrani sa knjigama i intervjuima. Šta je sledeće posle knjige? Film? - poručili su romanisti, aludirajući na činjenicu da porodica ubijenog navijača profitira od knjige o Espozitu.

Sa druge strane, manja grupa navijača Napolija je odgovorila transparentom: - Ćiro zauvek.

A, na terenu, trenutak odluke dogodio se sredinom prvog dela igre kada je Florenci preciznim povratnim pasom pronašao Pjanića u kaznenom prostoru, a ovaj hladnokrvno pogodio donji levi ugao gola gostiju.

Tako je Roma zabeležila drugu vezanu pobedu posle serije remija, dok je ekipi Rafe Beniteza nikako ne piše dobro, jer je Napoliju ovo bio već peti meč bez pobede i polako gubi korak u borbi za Ligu šampiona.

Serija A, parovi 29. kola

Roma - Napoli 1:0

(Pjanić 25)

Verona - Ćesena

Sasuolo - Kjevo

Kaljari - Lacio

Palermo - Milan

Inter - Parma

Atalanta - Torino

Đenova - Udineze

Fiorentina - Sampdorija

Juventus - Empoli

TABELA: Juventus 67, Roma 56, Lacio 52, Sampdorija 48, Napoli 47, Fiorentina 46, Torino 39, Milan 38, Đenova 37, Inter 37, Palermo 35, Udineze 33, Empoli 33, Sasuolo 32, Kjevo 32, Verona 32, Atalanta 26, Kaljari 21, Ćesena 21, Parma 9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA