Bodiroga: Ne treba nam ABA liga, Đilasu sam rekao sve što sam imao

Bitno je da bi to novo takmičenje imalo prohodnost kroz nacinalne lige i da bi Srbija imala direktan plasman ka međunarodnom takmičenju, kaže legenda srpske košarke

  • 28

Doskorašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da će predstojeći sastanak u sedištu FIBA Ženevi, od 8. do 10. aprila, biti izuzetno važan za budućnost košarke. Predstavnici našeg Saveza saslušaće predlog čelnika Svetske košarkaške federacije o pokretanju novog takmičenja koje bi predstavljalo pandan Evroligi. Jasno je da će ljudi iz vođstva FIBA morati da ponude dobre argumente kako bi naterali srpske klubove da se odluče za novu košarkašku Ligu šampiona.

 

- Bitno je da bi to novo takmičenje prohodnost kroz nacinalne lige i da bi Srbija imala direktan plasman ka međunarodnom takmičenju. Da li je klubovima interes da posle domaćeg prvenstva igraju regionalnu ligu, to bi bilo na njima i na Savezu. Smernice će biti određene u Ženevi i zbog toga je taj sastanak važan - rekao je Bodiroga za Politiku i podvukao da su naši klubovi pre poslednjeg sastanka u Ženevi dali podršku ABA ligi.

 

Bodiroga je prokomentarisao i stav pojedinih košarkaških autoriteta da srpska liga kvalitetom ne može da parira Jadranskoj.

 

- Nije ABA liga loša, ako se ima u vidu da se Crvena zvezda prošetala kroz nju, da su među šest najboljih kluba tri srpska. O čemu je tu reč? Neki domaći "stručnjaci" koji su u funkciji ABA lige potcenjuju naše centre kao što su Čačak, Zrenjanin, Kraljevo, Novi Sad... Pitaju se kakva bi to liga bila? Pa bila bi dobra, garantujem! Ne zaboravite da je Partizan 1998. iz naše lige otišao na Fajnal for Evrolige, da je Zvezda iste te godine stigla do finala Kupa Koraća... Naravno da ću uvek da zastupam srspke interese u košarci, ali to ne znači da imam nešto protiv Hrvata i Slovenaca. Isto kad mi pominju da sam sam protiv Evrolige. Valjda ne treba da pominjem da smo Toni Kukoč i ja osvojili najviše titula Evrolige od igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Zato je bespredmetno da nam priča gde bi trebalo da idemo neko ko je osvojio Kup Karpata i nikad nije iskusio Evroligu - jasan je Bodiroga, koji se osvrnuo na sukob sa predsednikom KSS Draganom Đilasom.

 

- Za mene je posao u KSS završena priča i to sam već rekao kada se završio četvorogodišnji ciklus. Đilas je poslednje dve godine, zbog svojih političkih obaveza, bio više zaokupljen tim stvarima nego Savezom, prepuštajući najvažniji deo posla meni i mojim saradnicima. Sve što smo imali, rekli smo jedan drugom kroz zajednički posao koji je doneo dobre rezultate i o tome ne treba trošiti reči. Imali smo dobru, korektnu saradnju. Priča o sukobu sa njim je u službi potiskivanja značajnih rezultata u drugi plan. I ne bih voleo da to bude alibi za nešto što predstoji.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja 032

    5. april 2015 | 14:12

    Gospodin na parketu, gospodin funkcioner i nadam se budući visoko rangirani funkcioner u evropskim okvirima

  • Sale.

    5. april 2015 | 13:44

    Neka Bodiroga za početak kupi jedan košarkaški klub u Srbiji i sa istim igra srpsku ligu, jer on kao bogat čovek koji je svoj pošteno zaradjen novac ulagao u uglavnom profitabilne delatnosti u Srbiji (polj.kombinati, firma za izradu brojila i tome sl), uloži u jedan neprofitabilan sportski košarkaški klub. A ne da prosipa svoju pamet i traži od opština po Srbiji, time i poreskih obveznika, da finansiraju profesionalni sport, odnosno košarku. Uzgred, po standardima EU, Srbija od 2016 neće smeti preko lokalnih samouprava da finansira ijedan profesionalni sportski klub u Srbiji. Eto šansa i njemu i onima koji imaju takvu pamet i naravno pare, kupe i finansiraju profi sportski klub u Srbiji!!!

  • Marko

    5. april 2015 | 14:52

    Slazem se sa Bodirogom. Nikada nisam bio za Aba ligu. Digli smo hrvatsku i crnogorsku kosarku iz pepela, a nasu upropastili. Zasto bi Partizan i Zvezda punili kasu i tribine Hrvatima i Crnogorcima. Setite se koliko dobrih timova smo imali pre Aba lige. Bila je to vise nego dobra i zanimljiva liga gde su mnogi gradovi Srbije pravili igrace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA