KITA, DUPE, PEŠKO: Ne, ovo nije ono što ste pomislili, ovo je 10 najurnebesnijih prezimena fudbalera!

Ovi igrači prava su noćna mora za sportske komentatore koji uživo prenose mečeve njihovih timova, dok ostalim novinarima često daju priliku za igru rečima u naslovima

  • 16

Tokom reprezentativne pauze koja je za nama, na meču Republike Irske i Poljske (1:1), gol za poljsku reprezentaciju postigao je fudbaler urnebesnog prezimena kada se ono izgovori na srpskom jeziku – Slavomir Peško. To nam je dalo ideju da istražimo koji fudbaleri imaju smešna prezimena, kada se ona prevedu na srpski.

KAD PEŠKO ZABIJE: Cela Poljska se raduje! (VIDEO)

Među njima ima i nekih svetski poznatih fudbalera i velikih zvezda, a takođe i totalnih anonimusa, koji su se, samo zahvaljujući svom prezimenu, našli na listi.

Ovo je izbor od 10 prezimena fudbalera koja će vam izazvati osmeh na lice, kada ih budete pročitali.

10. Rikardo Kaka

Listu započinje jedan od najboljih fudbalera sveta u prvoj deceniji 21. veka. Rikardo Izekson dos Santos Leite ili jednostavno Kaka, je u fudbalu osvojio sve što se moglo osvojiti, i na klupskom i na reprezentativnom nivou.

Da se smrzneš od idealnog tima Kake! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mnogi u Srbiji su verovatno sa osmehom propratili njegovo pojavljivanje na svetsku fudbalsku pozornicu, ali već prvi kontakti sa loptom, bili su dovoljni da podsmeh preraste u divljenje. Kaka je sa Brazilom bio prvak sveta 2002. godine, ali je tada igrao samo 25 minuta u takmičenju po grupama.

Najbolji period u njegovoj karijeri vezan je za nastupe u Milanu, gde je imao status božanstva, i gde je osvojio sve moguće klupske trofeje, uključujući i Ligu šampiona 2007. godine. Takođe je tada proglašen i najboljim igračem godine u izboru UEFE.

Prešao je u Real Madrid 2009. godine, ali su ga problemi sa povredama sprečili da u kraljevskom klubu iskaže svoj puni potencijal. Trenutno je igrač Sao Paula.

Printskrin: Youtube/Espérance Sportive de Tunis Printskrin: Youtube/Espérance Sportive de Tunis

9. Jaja Banana

Kamerunski štoper se nalazi na listi zbog neobične kombinacije imena i prezimena. On trenutno nastupa za grčki Platanjas u koji je prešao iz francuskog Sošoa 2014. godine, za više od milion evra. Ovaj 23-godišnji fudbaler Za još uvek nije debitovao za reprezentaciju Kameruna, dok je u selekciji do 20 godina nastupio 14 puta i postigao jedan gol.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

8. Juraj Kučka

Slovački fudbaler se zbog svog prezimena našao mesto na ovoj listi. Kučka je jedan od najstandardnijih fudbalera Đenove, a ove sezone propustio je svega četiri utakmice. Igra na poziciji levog krila, a standardan je i u slovačkoj reprezentaciji, za koju je nastupio 39 puta i postigao četiri gola.

Printskrin: Youtube/SuperThoums Printskrin: Youtube/SuperThoums

7. Đibril Sise

Francuski napadač je u svojoj karijeri promenio veliki broj klubova, a trenutno nastupa za Bastiju. U svetu fudbala je najpoznatiji po ekstravagantnim frizurama, koje često menja. Najveći uspeh u karijeri ostvario je sa Liverpulom 2005. godine kada je u čuvenom finalu Lige šampiona dao doprinos osvajanju ''ušatog pehar'' uspešnim izvođenjem jedanaesterca u penal seriji.

Nastupao je još i za Okser, Marsej, Sanderlend, Panatinaikos, KPR, Lacio... Dres sa nacionalnim grbom nosio je 41 put i postigao je 9 golova. Sise je najavio kraj karijere po okončanju aktuelne sezone.

Foto: Wikipedia/Thomas Hilmes Foto: Wikipedia/Thomas Hilmes

6. Marko Kurc

Nemački trener je dobro poznat srpskoj fudbalskoj javnosti. Svaki njegov odlazak ili dolazak na klupu nekog kluba, ili spekulisanje ga da pojedine ekipe žele za trenera, srpski novinari isprate interesantnom akrobatikom u naslovima, koji po pravilu izgledaju ''Taj i taj klub želi Kurca!''.

Ovaj 45-godišnji trener trenutno je bez kluba, a čim ga bude pronašao, to ćete sigurno brzo saznati. Do sada je trenirao Fulendorf, Minhen 1860, Kajzerslautern, Hofenhajm i Ingolštad. Igračka karijera mu je ipak bila mnogo uspešnija, tokom koje je između ostalog nosio dres Borusije Dortmund, Štutgarta, Šalkea, Nirnberga, Minhena 1860...

5. Alfred Guza

Najmanje poznato ime od svih sa spiska, ali je prezime ovog albanskog fudbalera dovoljno da se nađe na visokom drugom mestu. O ovom 22-godišnjem fudbaleru nema mnogo podataka, ali je poznato da igra na poziciji štopera, i da trenutno nastupa za albanskog trećeligaša - Voru, kao i to da je ponikao u Dinamu iz Tirane.

Printskrin: Youtube/AC Sparta Praha Printskrin: Youtube/AC Sparta Praha

4. Miroslav Slepička

Češki napadač zaista ima, kada je srpski jezik u pitanju, više nego interesantno prezime. Karijeru je počeo u Pribramu, igrao je i za Slovan iz Libereca, a potom i Spartu iz Praga. Slepička je igrao i u sprskom komšiluku. Upravo iz Sparte prešao je u Dinamo iz Zagreba za čak 2,5 miliona evra, što za područje bivše SFRJ nije uopšte malo. Za ''modre'' je igrao dve godine, a trenutno nastupa u fudbalski egzotičnoj Indiji. Dres Češke nosio je dva puta, bez golgeterskog učinka.

Printskrin: Youtube/sporttvppl Printskrin: Youtube/sporttvppl

3. Slavomir Peško

Igrač koji nas je i inspirisao na tekst, kada je golom za Poljsku pre nedelju dana doneo svojoj reprezentaciji bod na gostovanju Irskoj. To je 30-godišnjem levom krilu bio drugi gol u dresu sa nacionalnim grbom, koji je nosio 30 puta. Peško je trenutno igrač Kelna, a u Bundesligi je igrao na 15 utakmica ove sezone. Tokom karijere je još nastupao za Parmu, Vulverhempton, Leh i Vislu iz Ploha.

Printskrin: Youtube/Ligue 1 (Officiel) Printskrin: Youtube/Ligue 1 (Officiel)

2. Maksime Dupe

Još jedan Francuz koji se nalazi na listi. Dupe je golman Nanta, u kome je i ponikao. U prvi tim je prekomandovan 2011. godine. Ipak, trenutno ima status drugog čuvara mreže, iako je aktuelnu sezonu počeo kao prvi golman. Branio je na prvih šest utakmica u prvenstvu, ali ga je od tada na gol liniji zamenio Remi Riju, pa je 22-godišnji Dupe u nastavku sezone branio samo na kup utakmicama.

Printskrin: Youtube/MKS CracoviaTV Printskrin: Youtube/MKS CracoviaTV

1. Przemislav Kita

Još jedan anonimus za srpsku fudbalsku javnost. Mladi napadač iz Poljske, koji ima 22 godine nastupa za Krakoviju, koja je u najvišem rangu poljskog fudbala. Ove sezone je 11 puta nastupao u Ekstraklasi, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Ipak, budite uvereni da će daleko odjeknuti kada prvi put bude probio barijeru. Kita možda nije najbolji fudbaler, ali je, barem kada je prezime u pitanju, zasluženo na prvom mestu ove liste.

Sasvim je sigurno da postoji još fudbalera koji bi mogli da konkurišu za mesto na listi. Ako mislite da to zaslužuje još neki igrač sa čudnim prezimenom, napišite nam u komentaru.

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA