ŠAMPIONSKI I SAM PROTIV SVIH! Đoković opet pobedio Marija i po peti put osvojio Majami! (FOTO) (VIDEO)

Najbolji teniser sveta podiže trofej po 51. put u karijeri

  • 80

I Sunce, i umor, i publika, i sudija, i gubitak seta... Šta je sve zadesilo Novaka Đokovića u finalu Majamija, a on se opet, šampionski izdigao i ponovo pobedio da bi prigrlio 51. trofej u svojoj karijeri!

Posle velike borbe, najbolji teniser sveta savladao je Endija Marija, treći put ove sezone, u tri seta: 7:6(3), 4:6, 6:0.

Nije krio Novak tokom prethodnih mečeva da nije više tako svež posle Indijan Velsa, ali nije dozvolio da ga to spreči da po peti put osvoji turnir na Floridi.

Mari se posle poraza našalio sa Novakom na Tviteru! Evo i kako!

Đoković je prethodne mečeve uglavnom igrao u večernjem terminu, sunce je pravilo probleme u prvom setu, a obojica su do trećeg seta jedva stizali do daha.

Mari kuljao od besa: Ovim fantastičnim udarcem je Đoković definitivno slomio Britanca u Majamiju! (VIDEO)

Ključni momenat bio je gubitak drugog seta i svađa sa sudijom - od tada, Novak kreće furiozno, resetovao se, i po treći put u toku turnira je jedan set osvojio sa nulom!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

NOLE NIKAD DO SADA NIJE OVAKO URLAO NA SUDIJU: Pogledajte zbog čega su se svađali! (VIDEO)

Usput, Ðoković je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijan Vels i Majami. Na ovom meču su obojica tenisera imali još jednog rivala. Sunce je toliko smetalo igračima, pogotovo u prvom setu, i sigurno da je imalo dosta udela u brejkovima koje su preživeli i Novak i Endi. Njih je u prvom delu igre ukupno bilo četiri - prvi bi servis oduzeo Britanac, a onda bi Đoković uzvratio ekspresno. Mari je zaista bio bolji na terenu na startu - manje je grešio, agresivno je pristupio, ulazio po metar i po na teren da bi dočekao Novakov drugi servis. To je urodilo plodom, jer je Đoković imao i loš procenat osvojenih poena i na prvi servis - svega 46 odsto. Ipak, posle prvog brejka u trećem gemu, Nole se trgao i zaigrao dosta bolje.

U nastavku je Nole imao četiri brejk lopte već na prvi Marijev servis, ali su mu ozbiljne probleme pravili forhend i smeč udarci. Britanac je u narednom gemu mogao da se domogne brejka, imaao je jednu priliku, ali Nole je defanzivno bio na visini zadatka.

Sve do desetog gema je delovalo da će i taj drugi set morati da se završio taj-brejkom, ali je u tih nekoliko minuta ekslirala Novakova nervoza: forhend u mrežu, pa dupla greška, pa loš smeč koji je Mari iskoristio da bi poveo 40:0, a naredni poen Britanac pretvara u osvajanje drugog seta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U besu je Novak viknuo u pravcu svoje lože, da bi ga sudija opomenuo jer je tom prilikom "uplašio dečaka koji skuplja loptice". Naš teniser je ušao u ozbiljnu raspravu.

Taj detalj kao da je pokrenuo Novakovu magiju: inat, šampionski duh, biti najbolji kad si na izmaku snaga...

Nole je na startu trećeg seta bukvalno leteo po terenu, i počeo da pritiska Marija koji je fizički poklekao. Briljirao je Nole, a Mari je opet pravio iste greške kao u januaru na Australijan openu. Bio je statični posmatrač dok je najbolji na svetu trasirao put kao novoj tituli.

Biće vam jasno posle ovog poena:

Od ponedeljka, Đoković će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, a Mari će preuzeti od Španca treće mesto.

ĐOKOVIĆ: Još jedan fantastičan turnir! MARI: Nisam još na Novakovom nivou!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA