Nastasić sve dalje od Lige šampiona, Herta pobegla od opasne zone! (VIDEO)

Šalke je na gostovanju Augzburgu odigrao bez golova, čime je umanjio svoje šanse za plasman u najelitinije evropsko takmičenje, dok je klub iz Berlina pobedom

  • 0

Fudbaleri Augzburga i Šalkea igrali su  bez golova, u pretposlednjoj utakmici 27. kola nemačke Bundeslige.

Ovim rezultatom timovi su zadržali trenutne pozicije na tabeli, ali je Nastasićev klub napravio korak nazad u nastojanju da se približi Bajeru iz Leverkuzena na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Augsburg šestoplasirani sa bodom manje od ekipe iz Gelzerkirhena.

Srpski reprezentatibac je odigrao svih 90 minuta za svoj tim na gostovanju u Augsburgu, a u 26. minutu je zaradio i žuti karton.

Navijači obe ekipe razočarani su napustili stadion zbog rezultata i više nego skromne partije svojih miljenika, gde su ozbiljnije šanse bile prava retkost.

Šalke trenutno ima osam bodova manje od četvrtoplasiranog Leverkuzena, a do kraja Bundeslige ostalo je još sedam kola, pa se osim dobrih rezultata, moraju nadati i porazima Aspirindžija

U drugom meču dana Herta je savladaa Paderborn sa 2:0 na domaćem terenu. Golovima Štokera i Šulca klub iz Berlina je izborio je veoma značajnu pobedu kojom se udaljio od opasne zone, dok je Paderborn 13. porazom ove sezone ostao pretposlednji na tabeli i preti mu ekspresni povratak u niži rang.

Bundesliga 27. kolo

Subota

Bajer Leverkuzen - Hamburger 4:0

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:1

Ajntraht Frankfurt - Hanover 2:2

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 1:4

Frajburg - Keln 1:0

Volfsburg - Štutgart 3:1

Verder - Majnc 0:0.

Nedelja

Augsburg - Šalke 0:0

Herta - Paderborn 2:0

Tabela

Bajern Minhen 67 bodova, Volfsburg 57, Borusija Menhengladbah 50, Bajer Leverkuzen 48, Šalke 40, Augsburg 39, Hofenhajm 37... Hamburger 25, Padeborn 24, Štutgart 23

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA