ĐOKOVIĆ: Još jedan fantastičan turnir! MARI: Nisam još na Novakovom nivou!

Osamnaesti put je srpski teniser slavio nad britanskim igračem

  • 3

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je posle trijumfa protiv Britanca Endija Marija da je odigrao još jedan fantastičan turnir na mastersu u Majamiju.

Ðoković je slavio u tri seta - 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, što je bila njegova 18. pobeda u 26. međusobnom okršaju protiv Britanca.

- Čestitam Mariju, bila je ovo velika borba, nije bilo lako izaći kao pobednik. Hvala mom timu što su bili uz mene u teškim trenucima meča, njihova podrška mnogo znači. Ovo je još jedna fenomenalna godina u Majamiju i još jedan fantastičan turnir za mene - izjavio je srpski teniser nakon dodele trofeja, uz poruku "vidimo se sledeće godine".

Mari nije bio posebno nezadovoljan posle poraza, navodeći da se u njegovoj igri vidi napredak u odnosu na ovaj period sezone u prošloj godini.

- Nisam još na Novakovom nivou, ali osećam da mu se približavam. Moram da nastavim da napredujem, žao mi je što nisam mogao više, ali i noge su bile umorne, nisam mogao bolje danas - kazao je Mari.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pobedom u finalu protiv Britanca Ðoković je osvojio treću titulu ove sezone, posle Australijen Opena i Indijan Velsa, ukupno 51. u karijeri, a čak 22. na turnirima masters serije.

Turnir na Floridi srpski teniser osvojio je peti put nakon što je prethodno trijumfovao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Istovremeno, Ðoković je postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da tri puta u istoj kalendarskoj godini osvoji i Indijan Vels i Majami.

Srpski as će od 12. do 19. aprila učestvovati na mastersu u Monte Karlu, gde će biti otvorena sezona turnira na evropskoj šljaci.

Taj turnir Ðoković je osvojio 2013. trijumfom nad Rafaelom Nadalom, a prošle godine u polufinalu je poražen od Rodžera Federera, pa će braniti samo 360 ATP bodova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA