BRAVO DEVOJKE! Srebrna medalja za naše odbojkašice!

Posle 117 minuta fantastične borbe, izabranice Jove Cakovića izgubile su u finalu Rusije

  • 3

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Bugarskoj pošto je u finalnoj utakmici u Plovdivu izgubila od selekcije Rusije sa 3:2 u setovima (16:25, 25:21, 25:22, 23:25, 15:7).

Posle 117 minuta fantastične borbe, izabranice Jove Cakovića morale su da se zadovolje srebrom na kontinentalnom šampionatu.

Rusija je slavila zasluženo, ali kadetkinjama Srbije ništa ne može da se zameri, jer su dostojno prezentovale srpsku školu odbojke u Evropi.

Mogao je rezultat da bude i drugačiji, ali evidentno je da je jako teško istu reprezentaciju dva puta pobediti na jednom takmičenju, a Srbija je pre tačno sedam dana pobedila Rusiju sa 3:1.

U meču za bronzanu medalju Belgija je savladala Tursku sa 3:0 (25:16, 25:16,25:23).

Kapiten reprezentacije Srbije Katarina Lazović proglašena je za najboljeg primača, a Tijana Milojević za najboljeg libera prvenstva Evrope.

Za najbolju odbojkašicu šampionata (MVP) proglašena je Angelina Lazarenko (Rusija).

Konačan plasman: Rusija, Srbija, Belgija, Turska, Italija, Nemačka, Češka, Poljska, Holandija, Grčka, Bugarska, Slovenija.

Šest prvoplasiranih reprezentacija sa Evropskog prvenstva u Bugarskoj izborile su učešće na prvenstvu sveta, od 7. do 16. avgusta u Peruu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    6. april 2015 | 07:53

    Fantastican rezultat, sve pohvale devojkama.

  • Valter

    6. april 2015 | 09:51

    Konacno da i vi nesto napisete nesto u vezi uspeha nase odbojke. Mogli bi spomenuti da Ok VOJVODINA igra u sredu prvi finalni mec CELENDZ KUPA sa Benfikom u Novom Sadu!!! Dosta lupetanja o fudbalu u kome nista nismo uradili zadnjih 20 god a ulozili se milioni €...

  • Brunox

    6. april 2015 | 12:29

    Bravo devojke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA