Zvezdini omladinci su deo spektakla u Berlinu!

Ključni događaj Međunarodnog dečijeg projekta "Fudbal za prijateljstvo" je Forum koji spaja igrače od 12 do 14 godina iz vodećih omladinskih fudbalskih klubova

  • 3

Srbiju će na Međunarodnom dečijem forumu "Fudbal za prijateljstvo" predstavljati omladinci Crvena zvezda, generacije 2001. pod vođstvom trenera Nebojše Stamenkovića, aktuelni lideri na tabeli domaćeg prvenstva tog uzrasta.

Berlin će od 4. do 7. juna biti domaćin trećeg Međunarodnog dečijeg foruma "Fudbal za prijateljstvo" pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom, zvaničnog sponzora UEFA Lige šampiona, kao dela globalnog društveno odgovornog programa "Gazprom za decu".

Projekat "Fudbal za prijateljstvo" ima za cilj da promoviše ideje tolerancije, jednakosti i zdravog načina života među omladinom kroz jednu od najpopularnijih igara – fudbal.

Tokom Foruma, mladi sportisti imaće priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz 24 zemlje, da upoznaju poznate fudbalske asove, kao i da učestvuju na Međunarodnom turniru u uličnom fudbalu. Posle završetka Foruma, svi učesnici će prisustvovati Finalu UEFA Lige šampiona 2015 na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Glavni učesnici foruma su fudbalski timovi sačinjeni od dečaka i devojčica od 12 do 14 godina iz 24 zemlje: FK Rapid (Austrija), FK BATE (Belorusija), FK Standard Lijež (Belgija), FK Ludogorec Razgrad (Bugarska), FK Drim Ledžend (Kina), FK Kairat (Kazahstan), FK Dinamo Zagreb (Hrvatska), FK Sparta Prag (Češka Republika), FK Taverni (Francuska), FK Tokio (Japan), FK Šalke 04 (Nemačka), FK MTK Budimpešta (Mađarska), FK Lacio (Italija), FK Dabl Dačiz (Holandija), FK Varšava (Poljska), FK Zenit (Rusija), FK Crvena zvezda (Srbija), FK Slovan (Slovačka), FK Maribor (Slovenija), FK Atletiko Madrid (Španija), FK Cirih (Švajcarska), FK Galatasaraj (Turska), FK Volin (Ukrajina), FK Čelzi (Velika Britanija).

- Ponosni smo na činjenicu da Crvena zvezda treći put predstavlja našu zemlju u ovom jedinstvenom globalnom projektu koji promoviše najvažnije vrednosti sporta. Siguran sam da će naša deca biti presrećna što će tokom Foruma steći nove sportske prijatelje, upoznati njihove fudbalske idole, i ostvariti snove prisustvovanjem velikom finalu Lige šampiona u Berlinu - izjavio je Marko Nikolovski, portparol FK Crvena zvezda.

"Fudbal za prijateljstvo" je međunarodni dečiji društveno odgovorni projekat, osnovan od strane kompanije Gazprom, a u sklopu društveno odgovornog programa "Gazprom za decu".

Projekat ima za cilj razvoj omladinskog fudbala, promociju tolerancije i prijateljstva među decom iz različitih zemalja. Ključna načela, koja podržavaju i promovišu svi učesnici su – prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, predanost, pobeda i tradicija. Globalni Ambasador projekta je poslavljena svetska fudbalska zvezda Franc Bekenbauer.

Foto: Promo Foto: Promo

Ključni događaj Međunarodnog dečijeg projekta "Fudbal za prijateljstvo" je Forum koji spaja igrače od 12 do 14 godina iz vodećih omladinskih fudbalskih klubova. Ključna načela projekta su formirana od strane mladih delegata iz 8 evropskih zemalja na prvom forumu, 25.05.2013. u Londonu.

Drugi Forum je okupio predstavnike 16 zemalja i održan je od 23. do 25.05.2014. u Lisabonu. Tokom Foruma "Fudbal za prijateljstvo" mladi fudbaleri imaju priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja, kao i sa poznatim sportistima i umetnicima.

Posle završenog Foruma svi učesnici tradicionalno prisustvuju finalu UEFA Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    6. april 2015 | 21:59

    Ima li nesto o jelen super ligi? Ima li tabela? Ima li nesto o novom pazaru? Gde to moze da se procita?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA