Italija zgrožena sramnim transparentima navijača Rome!

Italijanska javnost uznemirena, vlasti na "čizmi" osuđuju varvarsko ponašanje pristalica rimskog kluba zbog umobolnih transparenata tokom utakmice sa Napolijem

  • 1

Centralna sportska, ali i društvena tema u Italiji i dalje je sramno ponašanje navijača Rome, koji su tokom meča sa Napolijem najbrutalnije vređali majku ubijenog Ćira Espozita, navijača Napolija, usmrćenog prošle godine hicima iz pištolja.

Njega je nekoliko sati pre finala Kupa u Rimu između Napolija i Fiorentine ubio jedan Romin fanatik, koji je potom osuđen i trenutno izdržava zatvorsku kaznu.

Pristalice "vučice" su tokom duela sa Napolitancima prozivali majku ubijenog Antonelu Leardi, da se bogati na račun sinovljeve smrti, transparentima od kojih je jedan glasio "Knjiga? Šta je sledeće - film?", aludirajući na knjigu koju je objavila pod naslovom "Ćiro, živiš". Ovakav gest navijača naišao je na žestoku osudu javnosti i pojedinih ministara, koje ne iznenađuje toliko ponašanje navijača, koliko potpuno odsustvo reakcije kluba.

- Navijači Rome koji su istakli uvredljive transparente na račun majke Ćira Espozita predstavljaju najveći varvarski i najnegativniji aspekt kulture fudbalskog navijanja - poručio je ministar unurašnjih poslova u vladi Italije, koji takođe smatra da nije dovoljno to što se predsednik kluba Džejms Palota samo distancirao od incidenta, već misli da bi i on morao jasno i glasno da osudi užasnu poruku huligana.

I mnogi drugi visoki državni funkcioneri osudili su dešavanja na utakmici, a fudbalske vlasti će, po svemu sudeći, vrlo brzo reagovati i sankcionisati Romu, kojoj prete dva meča igranja pred praznim tribinama.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA