RONALDO NIJE JEDINI: Ovi fudbaleri su uspeli da daju 5 golova na jednom meču (VIDEO)

Portugalac napokon uspeo da dostigne Mesija u još jednom segmentu, ali i stane rame uz rame sa fudbalerima kao što su Širer, Miler, Endi Kol, Jan Raš...

  • 2

Golovi protiv Granade u nedelju, doneli su Kristijanu Ronaldu mesto u društvu kom je težio godinama unazad. Najbolji fudbaler sveta je konačno uspeo da postigne pet golova na jednom meču i na taj način se pridruži Lionelu Mesiju, Alanu Šireru, Radamelu Falkau, ali i Gerdu Mileru.

Za Portugalca je verovatno najbitnije to što je uspeo da stigne velikog rivala Mesija, što mu je i bio cilj svojevremeno.

- On je veliki igrač i može da dribla nekoliko fudbalera odjednom. Nije lako postići pet golova u jednom meču i nadam se da ću jednog dana uspeti da ga doistignem - govorio je Ronaldo u prošlosti.

Poslednji put da neki fudbaler postigne pet golova u španskom prvenstvu viđeno je 2012. godine kada je Falkao, igrajući za Atletiko, torpedovao Deportivo, a Jorgandžije pobedile sa 6:0. Ukupno 34 fudbalera je postiglo pet golova u istoriji LA Lige, uključujući i Ferenca Puškaša.

Ćerka argentinske legende luda za Ronaldom: Želim njega, fudbal me ne zanima (FOTO)

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Ono što je zanimljivo jeste da Mesi nije među njima, jer je Argentinac dao pet golova u Ligi šampiona protiv Leverkuzena. To je ove sezone uspelo Luisu Adrijanu iz Šahtjora protiv BATE Borisova, a svojevremeno je to pošlo za nogom i Gerdu Mileru.

Legenda Reala Fernando Morijentes je Las Palmasu 2002. ubacio pet komada u mrežu, a mogao je i šest da je iskoristio penal. Tri godine ranije, ali u Engleskoj, Njukasl je pobedio Šefild sa 8:0 uz pet golova Širera. Po pet golova u PL su davali i Endi Kol za Junajted protiv Ipsviča, Džermejn Defo za Totenhem protiv Vigana, Berbatov Blekburnu na Old Trafordu, kao i Jan Raš, Toni Vudkuk i Alan Brazil protiv Lutona, Aston Vile i Sautemptona.

Ruski reprezentativac Oleg Solanko je na SP 1994. postao jedini fudbaler koji je na Mundijalu postigao pet golova. Učinio je to protiv Kameruna. Malkom Mekdonald je davne 1975. godine dao pet golova za Englesku protiv Kipra.

Međutim, jedan čovek se izdvaja iz ove grupe pošto je dva puta postizao po pet golova. U pitanju je Kris Bojd koji je urnisao Dandi junajted. Jednom sa Kilmarnokom, jednom sa Glazgov Rendžersom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA