JJ kao Đoković za osminu finala Čarlstona!

Srpska teniserka pobedila Nemicu Mariju sa 2:1, a, zanimljivo, treći set je olako dobila posle izgubljenog drugog. Slično kao i na meču Novaka i Marija u Majamiju

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala WTA turnira u Čarlstonu savladavši u 2. kolu Nemicu Tatjanu Mariju u tri seta - 6:3, 6:7 (6:8), 6:1.

Sedamnaesta i 95. teniserka sveta odigrale su neobičan meč u kojem je viđeno čak 13 brejkova. U prvom setu Srpkinja je osvojila četiri gema na servis protivnice, u drugom još dva, a u trećem je sasvim dominirala za očekivanu pobedu u prvom međusobnom duelu protiv Nemice.

Jankovićeva je u drugom delu meča ispoljila dosta nervoze, pravila je neuobičajene greške i zasluženo je nadigrana u taj-brejku. U odlučujućem setu, međutim, smogla je snage da sačuva koncentraciju i na pravi način uzvrati agresivnoj rivalki.

Kraj otpora Marije najavljen je u trećem gemu, kada je Jankovićeva oduzela servis protivnici za vođstvo od 3:0, da bi ostatak susreta okončala rutinski posle više od dva sata velike borbe. Slično kao Đoković protiv Marija u finalu Majamija

U meču za četvrtfinale Jankovićeva čeka bolju iz duela Danka Kovinić (Crna Gora) - Belinda Benčić (Švajcarska).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA