On je apsolutni car: Ibrahimović dobio i svoj pretraživač!

Svi korisnici interneta i obožavaoci lika i dela slavnog švedskog fudbalera ubuduće će imati mogućnost da pomoću personalizovanog pretraživača po ugledu na gugl, saznaju sve o igraču Pari Sen Žermena

  • 1

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović toliko je popularna sportska figura da je ovih dana sa radom počeo internet pretraživač sa njegovim imenom, po ugledu na popularnu guglovu stranicu za pretragu pojmova na globalnoj mreži.

Kreatori novog pretraživača nazvali su ovaj projekat "Zlatan", a pretragu po njemu "zlatanovanje", i on neodoljivo podseća na najpopularniji pretraživač, jer su slova imena u prepoznatljivim bojama gugla.

Jedan od idejnih tvoraca sajta koji može da se nađe kada se ukuca zlaaatan.com, je objasnio i kako funkcioniše pretraživač.

- Ako, na primer, ukucate u pretragu pojam "ferari", kao  rezultat će vam izaći informacija o Zlatanovom ferariju, ili ako tražite recept, izbaciće vam Zlatan Burger... Zlatan je idol. Poznat je svuda u svetu i zato smo se odlučili za njega - rekao je Andreas Kilander, kreativni direktor agencije "Sweet Pop", koja stoji iza projekta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zanimljivo je da kreatori pretraživača nisu obavestili Zlatana o svom projektu, ali, kako napominju, ne brinu za eventualnu tužbu zbog autorskih prava, jer veruju da će se i Ibrahimoviću dopasti njihova ideja i da će je podržati.

Zlatanov lik je, ne tako davno, počeo da se štampa na poštanskim markama u njegovoj domovini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odavno

    10. april 2015 | 12:45

    Postoji opcija da napišete šta želite umesto google-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA