PARTIZAN U FINALU KUPA POSLE 3 GODINE: Tinejdžer Šaponjić golom i asistencijom vodio do nove pobede nad Jagodinom! (VIDEO)

Prvi put posle 2012. godine crno-beli će imati priliku da se nadmeću za trofej najbrojnijeg takmičenja u Srbiji, a do sada su ih osvojili 12 u svojoj istoriji

  • 14

Finale posle tri godine! Verujemo da su te reči izlazile iz usta navijača Partizana kada su njihovi miljenici ostvarili trijuf nad Jagodinom i u revanš meču Kupa Srbije.

Prvi put posle 2012. godine crno-beli će imati priliku da se nadmeću za trofej najbrojnijeg takmičenja u Srbiji, a do sada su ih osvojili 12 u svojoj istoriji. Tamo ih čeka debitant u finalima Čukarički koji je eliminisao Voždovac.

Puleni Zorana Milinkovića su na krilima poletnih mladića Šaponjića i Živkovića izborili i drugi trijumf u dvomeču. Talentovani 17-godišnji napadač je bio centralna figura meča, jer je postigao prvenac u seniorskom timu koji je srušio nade domaćina, a onda je i asistirao nešto starijem saigraču.

Želeli su crno-belim da jednim ranim golom odmah ubiju sve nade Jagodinaca da bi mogli da naprave čudo i to su ostvarili već u 4. minutu kada je mladi Ivan Šaponjić probio led i savladao Perića. Sjajno se snašao posle jednog odbitka i iz petarca glavom postigao svoj prvi gol u seniorskom timu Partizana.

Pokušali su odmah da uzvrate domaći fudbaleri preko Martinovića čiji je šut ukrotio Živković, a kada im to nije prošlo i pod pritiskom protivnika morali su lagano da se poivlače na svoju polovinu. Rani pogodak je potpuno rasteretio ekipu Zorana Milinkovića koja je zaigrala po prvi put ovog proleća onako kako se očekivalo.

Stvarali su prilike pred golom "ćurana", Saša Ilić je umalo iskoristio bio smušenost njihove odbrane, ali je lopta otišla pored stative, bio je u prilici i Balažic, ali je Perić izašao kao pobednik.

Ipak, nisu mogli još dugo da odolevaju Krunićevi igrači. Sjajno je Ilić proigrao mladog Šaponjića jednom dubinskom loptom iza leđa odbrane, ovaj se isprva malo spetljao, ali je ostao na lopti i onda je nesebično prosledio Andriji Živkoviću koji je rutinski zatresao praznu mrežu.

Foto: partizan.rs Foto: partizan.rs

Rešeno pitanje pobednika ovog dvomeča donelo je još otvoreniju igru, jer ni jedni ni drugi nisu imali šta da izgube, pa je tako možda i bolji fudbal viđen u drugom poluvremenu, ali su izostali pogoci.

Prvi je ponovo zapretio mladi Šaponjić kome je jedan od defanzivaca bio poklonio loptu, a ovaj ispred sebe imao samog Perića, ali je šutirao preko gola. Zatim su nekoliko prilika stvorili i Jagodinci preko Šušnjara i Savkovića čiji je udarac sa pet metara krajnim naporom Živko Živković izbacio u korner.

Nakon toga su šanse za crno-bele propustili Grbić i Saša Marković tako da se mreže u drugom delu utakmice nisu tresle.

KUP SRBIJE, 1/2 finale:

JAGODINA - PARTIZAN 0:2 (0:3)

Jagodina: Perić, Savković, Antić, Mihajlović, Gašić, Živanović, Martinović, Popara, Đurić, Đekić, Šušnjar.

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, B. Ilić, Balažic, Brašanac, Drinčić (od 58. S. Marković), S. Ilić, A. Živković, Šaponjić, Babović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. april 2015 | 19:37

    SAMO TI IGRAJ HRABRO SE BORI JUZNA TRIBINA CELA CE DA GORI!

  • grobar do koske

    8. april 2015 | 21:28

    Realno, finale KUPA-SRBIJE IGRAJU NASA DVA NAJJACA TIMA, PARTIZAN i Cukaricki !! .!. XXAAXXAA .!. Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! PARTIZAN SAMPION !!!

  • Brunox

    8. april 2015 | 20:03

    Ajmo crno beli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA