Mesijeva "kifla" i Suarez za Barsin poker protiv Almerije, Real jedva slomio Valjekano! (VIDEO)

Katalnci su se mučili prvih pola sata protiv davljenika, a onda su lagano spakovali četiri gola do kraja utakmice * Madriđani tek u drugom poluvremenu slomili otpor "pčelica" i ostali u trci za titulu

  • 2

Barselona je zasela na čelo Primere i ne namerava da siđe sa njega. Katalonci su lako u vanrednom 30. kolu došli do trijumfa protiv Almerije 4:0, dok je na drugoj strani Real Madrid morao dobro da se pomuči da savlada Rajo Valjekano 2:0.

Mučili su se u prvih pola sata izabranici Luisa Enrikea da načnu protivnika, ali je onda to maestralno uradio Lionel Mesi. Potpuno iskosa sa desne strane poslao je "kiflu" koja je završila u mreži gostujućeg tima, a to je najavilo događaje u drugih 45 minuta.

Bomba Luisa Suareza iz kolena posle dobrog prodora u 55. minutu najavila je goleadu koja je usledila u poslednjih 15 minuta. Mladi Bartra je posle kornera postigao i treći gol za Barsu, a konačnih 4:0 postavio je drugim golom Urugvajac posle asistencije Pedra.

Madriđani su pre samo nekoliko dana napunili mrežu Granade sa čak 9 golova, ali su zato sada protiv Valjekana morali dobro da oznoje dresove kako bi došli do trijumfa.

Dugo su se mučili da postignu vodeći pogodak, sve do 68. minuta, a tada je ko drugi nego Ronaldo konačno uspeo da zatrese mrežu "pčelica" i tako skine veliki kamen sa srca Anćelotija i navijača. Ovo je Portugalčev 301. gol u "kraljevskom klubu" i sve je bliži Alfredu Di Stefanu koji ima 308.

Pobedu je potvrdio Hames Rodrigez pet minuta kasnije odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca, a to mu je bio prvi pogodak posle povratka na teren i pauze od dva meseca.

Primera, 30. kolo:

Utorak

Atletiko Madrid – Real Sosijedad 2:0

Eibar – Malaga 1:0

Levante – Sevilja 1:2

Sreda:

Barselona – Almeria 4:0

(Mesi 33, Suarez 55, 90+3, Bartra 75)

La Korunja – Kordoba 1:1

(Andone a.g. 87 - Andone 55)

Granada – Selta 1:1

(Ibanjez 3 - Bongonda 90+3)

Valjekano – Real Madrid 0:2

(Ronaldo 68, Rodrigez 73)

Četvrtak:

Bilbao – Valensija 20.00

Elče – Hetafe 22.00

Viljareal – Espanjol 22.00

Tabela: Barselona 74, Real Madrid 70, Atletiko Madrid 65, Valensija 61(-1), Sevilja 61 ... Granada 27, Almerija 25, Kordoba 19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA