Fudbalska organizacija uništila karijeru sudiji koji je doneo istorijsku odluku u fudbalu! (VIDEO)

Herman Delfino više nikada neće moći da sudi u najjačpj argentinskoj ligi zato što je poništio svoju prvobitnu odluku nakon gledanja TV snimka

  • 10

Argentinski sudija Herman Delfino koji je doneo istorijsku odluku na utakmici između Velez Sarsfilda i Arsenala surovo je kažnjen zbog toga od strane Argentinske fudbalske asocijacije.

Arbitar e definitivno ostati upisan u istoriju fudbala kao prvi delilac pravde koji je promenio svoju odluku nakon što je pogledao video snimak na semaforu, ali je zato prekršio pravila i sada će snositi žestoke posledice.

Delfino je prvo dosudio jedanaesterac za Velez smatrajući da je defanzivac Arsenala Valensija igranjem rukom sprečio siguran pogodak protivnika i pritom mu pokazao crveni karton, ali je onda za vreme rasprave dobio savet od svog pomoćnika koji je odgledao ponovljeni snimak čitave akcije, da je u stvari napadač Sarsfilda Pavone igrao rukom i tako poništio svoju odluku.

Zbog svega toga kažnjen je od strane argentinske fudbalske organizacije sa jednom utakmicom suspenzije, ali što je najbitnije nikada više neće moći da sudi u elitnom rangu argentinskog fudbala, već samo u nižim ligama.

Iako sudijama nije zabranjeno da promene svoje odluke, čelnici su mišljenja da je to učinio nakon TV snimka i zato je kazna ovako drastična pogotovo što je poznato da je FIFA i nacionalni savezi strogo zabranjuju korišćenje tehnologije u fudbalu. Delfino je posle meča izjavio da mu je savest čista, a ovo će još više otvoriti raspravu o uvođenju video tehnologije u fudbal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saw

    9. april 2015 | 08:25

    definitivno bi iz FIFA trebalo isterati konzervativne matore prdonje

  • Goran

    9. april 2015 | 08:00

    licemeri ne uvode snimak da bi mogli i dalje da namestaju sramota svaka cast sudiji pokazao je da je posten covek ispravio je svoju gresku

  • Dragan

    9. april 2015 | 02:04

    Nece lopovi da uvaze snimak kao u ragbiju jer bi prostor za namestanje bio znatno smanjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA