Zimonjić: Bilo kako, samo da pobedimo

Važno je da se što više adaptiramo na podlogu i da spremno dočekamo svoj meč. U tom slučaju mislim da imamo šanse da pobedimo - istakao je najiskusniji član reprezentacije

  • 0

Teniski reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić ocenio je da nema favorita u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Češke.

- U ovom susretu svaki meč je vrlo otvoren i mislim da su nam šanse podjednake. Cilj je doći do tri poena, stvarno nije bitno kako. Mislim da je važno da što više adaptiramo na podlogu i da spremno dočekamo svoj meč. U tom slučaju mislim da imamo šanse da pobedimo - rekao je Zimonjić novinarima u Pragu.

On je istakao da je lepo ponovo biti u Pragu, gradu koji je veoma važan za njegovu karijeru, jer je tu osvojio prvi čelindžer u dublu.

- Meč sa Česima biće izuzetno težak. Na nama je da se prilagodimo, većina naših reprezentativaca ima dovoljno iskustva u igranju i kod kuće i u gostima, tako da ne vidim razloga da ovo bude nešto drugačiji meč - naveo je jedan od najboljih dubl igrača na svetu.

Zimonjića u dublu očekuje duel protiv Tomaša Berdiha i Radeka Stepaneka.

- Imaju odličan skor u reprezentaciji, u dublu mislim da su samo jedan meč izgubili, pre dve godine smo Novak i ja izgubili od njih u Beogradu. Neće biti lako ni ovog puta - dodao je on.

Duel Srbije i Češke u četvrtfinalu Svetske grupe igra se od 6. do 8. aprila.

(Telegraf.rs / izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA