Da li je ovaj potez Čelsija marketinški trik ili transfer istinski kvalitetnog napadača? (VIDEO)

"Plavci" žele da angažuju reprezentativca Japana, a mnogi se pitaju da li je ovo pokušaj Romana Abramoviča da probije svoj klub na azijsko tržište?

  • 0

Lider engleske Premijer lige Čelsi pokušaće tokom leta da dovede napadača Tokija Jošinorija Muta.

Predsednik Tokija Naoki Ogane otkrio je da je "plavci" poslali ponudu i da su spremni da izdvoje četiri miliona funti za reprezentativca Japana.

- Velika je čast kada se jedan tako veliki klub interesuje za mene, ali još nisam doneo odluku - rekao je 22-godišnji Muto za lokalne medije.

On je na prve četiri utakmice Džej lige postigao tri gola, dok se prošle sezone 13 puta upisao u listu strelaca.

Predstavljao je Japan na Kupu Azije u januaru i zadržao mesto u nacionalnom timu kod novog selektora Vahida Halihodžića. Muto je za reprezentaciju Japana odigrao 10 utakmica i postigao jedan gol.

Međutim, ono o čemu mnogi poznavaoci fudbala govore posle ove vesti jeste da li mladi Japanac zaista ima kvalitet da izbori mesto u jakom timu Čelsija ili je ovo marketinčki trik i pokušaj Romana Abramoviča da probije svoj klub na azijsko tržište i poveća popularnost kluba, gde su već godinama dominantni Mančester junajted i Liverpul.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA