MURINJO IMA SAMO JEDAN PROBLEM: Svakog dana sam sve bolji i bolji!

Portugalski stručnjak je još jednom u svom karakterističnom stilu odgovorio na pitanje medija o njegovoj trenerskoj karijeri koju ne planira skoro da završi

  • 2

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da kako godine prolaze sve je više napreduje i da bi mogao da završi karijeru tek za 20 godina.

- Imam problem da završim karijeru jer sam mnogo bolji trener nego kada sam počeo. Napredovao sam u mnogim oblastima, kao što su čitanje igre, priprema utakmice i metodi treninga. Sve se bolje osećam, a jedino ne mogu da promenim odnos prema medijima jer nikada nisam bio licemer. Nisam star, imam tek 52 godine i mislim da bih mogao još dve decenije da vodim tim - rekao je Murinjo za engleski Telegraf.

Portugalski stručnjak dodao je da nije najzaslužniji za rezultate Čelsija ove sezone, posle osvajanja Liga kupa, na korak je do titule Premijer lige.

- Naravno da nisam najbitnija osoba u klubu jer su na prvom mestu navijači, vlasnici, igrači, pa tek onda ja. Svi smo pod lupom navijača, koji žele da vide našu reakciju i trudim se da budem stabilan. Ništa ne može da me iznenadi, pa se zbog toga ne budim noću kako bih razmišljao o povredama igrača i taktici - zaključio je Murinjo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Murinjo je jedini trener koji je u četiri različite zemlje uspeo da osvoji titule šampiona, pošto je to uradio u Portugaliji, Italiji, Španiji i Engleskoj, a dva puta je bio prvak Evrope sa Portom (2004) i Interom (2010).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA