REKORDER MARJANOVIĆ SRUŠIO GRKE: Zvezda dobila PAO u poslednje 2 sekunde!

Poenima Marjanovića sa linije bacanja, crveno-beli pobedili Panatinaikos rezultatom 69:68 i tako na najbolji način završili takmičenje u TOP 16 fazi

  • 38

Agamisu PAO, PAO, PAO...odzvanjao je u ušima košarkaša Panatinaikosa dok su pognute glave napuštali Pionir i meč sa Crvenom zvezdom koja je, nošena fanatičnom podrškom sa tribina, pobedom završila takmičenje u ovogodišnjem izdanju Evrolige - 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23).

Iako su crveno-beli vodili skoro tri četvrtine, pobednika su odlučile poslednje dve sekunde i rekorder po broju skokova Boban Marjanović. Uhvatio je 16. loptu na meču, fauliran je, bio precizan sa linije penala i doneo prvu pobedu Zvezdi protiv večerašnjeg rivala koji svakako ide dalje pošto je Alba izgubila od Makabija.

Proradile emocije: Nelson u zagrljaju bivših saigrača (FOTO)

Prava drama viđena je u poslednjem minutu. Najpre je Jaka Blažič pogodio trojku na 46 sekundi pre kraja, promašio dodatno bacanje, ali je lopta došla do Dženkinsa koji je bio precizan sa linije penala. Papas je zatim pogodio trojku i vratio prednost na stranu Zelenih sve do pomenutih poena Marjanovića, posle promašenog šuta Vilijamsa za tri poena.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Činilo se da će Zvezda i četvrti put poklesti pred Panatinaikosom, kada je Demarkus Nelson vezao šest poena i odveo svoj tim na plus sedam. Strpljivom igrom i trojkama Mitrovića, Kalinića i Blažiča, crveno-beli su uspeli da se vrate. Ne treba zaboraviti ni šest poena Kalinića sa linije penala u odlučujućim momentima. Ovo je bila četvrta pobeda Zvezde u TOP 16, uz 10 poraza.

Boban Marjanović ušao u istoriju Evrolige!

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Kalinić sa 14 poena i četiri skoka. Marjanović je ubacio 12 i imao 16 skokova. Vilijams, Mitrović i Blažič su ubacili po 11 poena. S druge strane, Batista je imao 15, Dijamantidis 12 i Papas 11 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Pokušao je PAO sa udvajanjem Marjanovića na početku, ali je gorostasni centar prvi upisao poene za Zvezdu sa linije bacanja - 2:2. Dobra odbrana rezultirala je da crveno-beli za prva 4.5 minuta prime samo četiri poena, dok je Vilijams odlično inspirisan u napadu. Jedna trojka, dvoja i asistencija za Mitrovićevo zakucavanje - 9:4.

Novom trojkom Vilijamsa, Zvezda je otišla na maksimalnih plus osam (14:6), a posle požrtvovane odbrane usledile su dve greške Mitrovića i Kalinića. Ipak, Zvezda je otišla na prvi odmor sa devet poena viška - 16:7, poenima Kalinića.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorovic Foto: Marko Todorovic

Nebeskim skokom Mitrovića domaćin je prvi put došao do dvocifrene prednosti koju su izgubili nakon promašenog zakucavanja dangubića i kaznom s druge strane. Nedugo zatim pogodio je i Dijamantidis, ali je Cirbes prekinuo mini seriju Zelenih - 20:12. Ako je Dangubić možda promašio kucanje, nije trojku kojom je Zvezda ponovo otišla na plus 11 (23:12).

Poenima Papasa PAO je smanjio na 24:18 i primorao Radonjića da traži tajm aut. Crveno-beli nisu napravili nijedan faul u drugoj deonici, a uspeli su da prime čak 11 poena za pet minuta. Dobra partija Grka u drugom poluvremenu naterala je Radonjića na novi predah. Vezali su Zeleni pet poena i stigli na 26:23. Usledili su koševi Mitrovića i Marjanovića za novo odlepljivanje, ali je PAO pogodio trojku i tako sa minimalnim zaostatkom završio 20 minuta - 30:26.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

PAO je bolje otvorio treću deonicu i prvi put došao u vođstvo (31:30), ali je Blažič u pravom momentu ubacio trojku. zatim je proradio i Vilijams, uz standardnog Marjanovića koji je postao rekorder Evrolige. Ipak, PAO je imao minimalnu prednost na kraju treće deonice (45:44) pošto Dženkins nije ubacio šut za tri poena.

Neverovatan pad Zvezdinih košarkaša usledio je na početku poslednje deonice što je iskoristio Nelson i sa šest poena odveo PAO na plus sedam - 51:44. Zahvaljujući trojki Mitrovića i 2+1 Kalinića, crveno-beli su smanjili na 50:53, a potom je usledila pomenuta drama u finišu i pobeda Zvezde.

Foto: printskrin Foto: printskrin
Foto: printskrin Foto: printskrin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA