Alba nije uspela! Efes da časti Unikahu što je odigrala pošteno!

Obradovićev Fenerbahče porazio Ivkovićev Efes, koji je samo zahvaljujući pobedi Unikahe u španskom okršaju protiv Laborala, prošao dalje

  • 1

Alba nije uspela - Makabi ide u četvrtfinale! Tim iz Tel-Aviva je u Berlinu zabeležio pobedu rezultatom 73:64, kojom su Izraelci definitivno potvrdili plasman u nokaut fazu, ali i treće mesto u grupi E.

Poraz ekipe Saše Obradovića znači i da je Panatinaikos siguran četvrtfinalista, bez obzira na poraz od Crvene zvezde Telekom. "Zelene" u plej-ofu očekuju dueli sa moćnim CSKA.

Fantastičnu partiju u Berlinu piružio je krilni igrač Makabija Devin Smit, koji je bio centralna figura utakmice sa 28 poena i sedam ubačenih trojki iz deset pokušaja! Igrači domaćeg tima nisu imali rešenja za "rafal" sjajnog Amerikanca, koji je gotovo sam održavao konstantno vođstvo gostiju.

Proradile emocije: Nelson u zagrljaju bivših saigrača (FOTO)

Pogledajte koreografiju Delija na meču sa Panatinaikosom (VIDEO)

Foto: AP/Darko Vojinović Foto: AP/Darko Vojinović

Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su od Fenerbahčea u istanbulskom derbiju, u okviru poslednjeg kola Top 16 faze, ali uprkos neuspehu idu dalje, jer je Unikaha u španskom okršaju - u meču bez takmičarskog značaja za Andalužane, savladala Laboral Kuću i eliminisala Baskijce iz Evrolige!

Ekipa Željka Obradovića pobedila je tim njegovog kuma Dušana Ivkovića rezultatom 83:72 čime je obezbedila drugu poziciju u grupi i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Najzaslužniji za pobedu Fenera bili su Endrju Gaudlok sa 24 poena i Bogdan Bogdanović sa 17 poena. Odličan je bio i Nemanja Bjelica, koji se zaustavio na šest poena, ali i 11 uhvaćenih lopti.

U redovima poraženog tima Batuk je ubacio 12 poena, dok su Krstić i Perperoglu dodali po 11 poena.

Efes je posle poraza čekao povoljne vesti iz Malage, gde je Unikaha odigrala pošteno i motivisano protiv Baskonije koja je pobedom mogla da završi Top 16 fazu na četvrtom mestu, ali to se nije dogodilo... Domaći tim je naneo poraz gostima (93:84) i učinio veliku uslugu Efesu.

Najzaslužniji za pobedu Unikahe bili su Amerikanci, Tulson, koji je postigao 17 poena, i Grendžer sa 15.

Parovi četvrtfinala evrolige

Real Madrid - Anadolu Efes

Barselona - Olimpijakos

Fenerbahče - Makabi

CSKA - Panatinaikos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sarlo

    10. april 2015 | 06:06

    makabi kombinacijom do cetvrtfinala, auuuu kako je losa euroliga ove godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA