Partizan ubedljivo do trofeja "Memorijalnog turnira Dušan Jajčanin" (FOTO)

I ove godine su se u Zemunu okupili ljubitelji sporta kako bi uživali u dobrim rukometnim utakmicama i odali počast prerano preminulom igraču

  • 1

Dan rukometa u Zemunu! U četvrtak je održan 10-ti po redu "Memorijalni turnir Dušan Jajčanin" u zemunskom "Pinkiju" u organizaciji Omladinskog rukometnog kluba Zemun. Ove godine, trofej je otišao u ruke dečaka RK Partizan.

POVRATAK TERMINATORA: Peruničić u petoj deceniji i posle šest godina penzije zaigrao za Zvezdu! (FOTO)

Partizanovci su pobednici turnira nakon što u su u finalu savladali svoje vršnjake iz ekipe ORK Zemun rezultatom 34:25.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na ovom turniru, koji se tradicionalno organizuje već deceniju, igrali su dečaci uzrasta 1998. godište. U polufinalnim utakmicama su se sastali juniori Partizana i Sinđelića, i rukometaši ekipa MRK Crvene Zvezde i ORK Zemuna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U prvoj utakmici su pobedu izvojavali dečaci pobednika turnira nad timom Sinđelića, dok su u drugom polufinalu poraženi mladi Zvezdaši u duelu sa ORK Zemunom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tako da su se za treće mesto borile ekipe Sinđelića i MRK Crvene Zvezde u veoma zanimljivoj i borbenoj utakmici. Zvezdaši su pobedu izvojevali na penale nakon što je na kraju utakmice bio izjednačen rezultat.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Petlići iz ORK Zemuna su upotpunili manifestaciju nakon što su pokazali da ne moramo da brinemo jer nas čeka svetla budućnost u ovom trofejnom sportu. Sa svojih 7-8 godina su prikazali srčanost, i trudili su se da publici prikažu na najbolji način kako i oni znaju da barataju rukometnom loptom. Oni su svoja umeća pokazali na pauzama između utakmica za trofej.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Priznanja su dodeljena najboljem igraču, strelcu, golmanu i fer-plej ekipi, kao i zahvalnice onima koji su pomogli da se ovaj turnir održi i ove godine.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ekipa Partizana je kao pobednik turnira dobila pehar, a svi učesnici su dobili majice na kojima stoji ime preminulog mladog igrača, i broj koji je nosio sa grbom svog matičnog kluba.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Memorijalni turnir Dušan Jajčanin" se svake godine održava u znak sećanja na preminulog mladog rukometaša ORK Zemuna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svake godine, porodica, bivši saigrači i ljubitelji rukometa okupe se na ovoj manifestaciji u znak sećanja na Dušana.

(N.I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA