DIJARA: Ne bi bilo problema u napadu Srbije da ste mi dali pasoš! (VIDEO)

Senegalac polako odustaje od borbe za srpsko državljanstvo

  • 8

Bivši napadač Partizana Lamin Dijara od 2012. pokušava da dobije srpsko državljanstvo, ali izgleda da na kraju od njega neće biti ništa.

Insistirao je Senegalac, koji je na 103 zvanične utakmice za crno-bele postigao 52 gola, na pasošu Srbije, nekoliko puta javno govorio kako ima problema na tom putu, a izgleda da će posle tri godine od istog odustati.

- Od dobijanja srpskog državljanstva, nažalost, nema ništa - počeo je priču Senegalac, poznat kao "Crna mamba".

- Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, još ne ispunjavam sve uslove. Aplicirao sam još dok sam bio u Partizanu. Tada ga nisam dobio, a sada je problem što ne mogu da sakupim dovoljno dana boravka u Srbiji jer igram u Antaliji. Strašno mi je žao zbog toga, čak mi je i glupo da sad pričam koliko volim Srbiju. U Senegalu sam rođen, tamo sam i odrastao, ali sam Srbiju podjednako zavoleo - rekao je Dijara za "Naše novine".

Dijari je posebno žao zbog činjenice da su neki drugi fudbaleri dobili priliku za državljanstvo pre njega. Podsećanja radi srpski pasoš su do sada dobili brazilski fudbaleri Kleverson Kordova Kleo i Evandro Gobel, a prošle godine i bivši košarkaš Crvene zvezde, Amerikanac Demarkus Nelson.

- Valjda nisam Brazilac, šta da radim kada sam rođen u Senegalu. Izgleda da nisam bio podjednako bitan svom klubu kao oni ili nisu dovoljno zaradili na meni. Za razliku od njih, ja sam naučio da čitam i pišem srpski. Evandro i Kleo su dobili pasoše da bi igrali za srpsku reprezentaciju, a ne vidim da su se naigrali u dresu Orlova. Da ste meni dali pasoš Srbije, sada ne biste imali problem sa manjkom kvalitetnih napadača - zaključio je Lamin Dijara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari

    11. april 2015 | 13:03

    Niko te nikad voleti nece ko' sto te volim ja, Dijara,Dijara, UBICO CIGANA !!!!!!!

  • serlok

    11. april 2015 | 13:41

    Sto je najgore od svega,ovo je istina...

  • Daniel

    11. april 2015 | 13:04

    Evo sredicicu mu vencanje pa CE tako dobiti pasos ako zeli to Jos uvek neka mu neko to prenese ozbiljno sa moje strane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA