MURINJOVIH IDEALNIH 11: Nema mesta tu za Srbe koje hvali!

Portugalac je na raspolaganju imao igrače Čelsija, Reala, Intera i Portoa

  • 20

Jedan od najboljih trenera današnjice Žoze Murinjo zamoljen je da izabere idealnu postavu od igrača koje je trenirao u dosadašnjoj karijeri.

"Posebni" sigurno korača ka tituli Premijer lige kao menadžer Čelsija, a na raspolaganju je imao i Porto, Inter i Real Madrid, koje je takođe trenirao.

Iako je nebrojano puta hvalio srpske reprezentativce Nemanju Matića i Branislava Ivanovića, za njih nije bilo mesta u idealnoj Murinjovoj postavi.

Na listi se našao Klod Maklele, koji je sarađivao sa Murinjom tokom prvog mandata Portugalca na "Stamford Bridžu", mada Francuz nije imao uvek reči hvale za bivšeg menadžera.

- On je rođeni pobednik koji u svakom trenutku zna kako da iz vas izvuče ono najbolje. Iz te tačke gledišta, sjajan je. Međutim, problem je kada vas ostavi na klupi, kada ne računa na vas. Onda je okrutan, vrlo proračunat i gleda samo kako da ne progovorite u javnosti jer voli da sva svetla i kamere budu upereni u njega - rokao je svojevremeno Makelele.

Od bivših i sadašnjih igrača Čelsija tu su još Petr Čeh, Džon Teri, Frenk Lampard i Didije Drogba.

Zanimljivo, na spisku "Posebnog" su sadašnji i bivši igrač madridskog Reala koji su tokom lošeg perioda u "kraljevskom" klubu pružali podršku dok su ostali igrači dizali "bunu" protiv trenera: Kristijano Ronaldo i Mesut Ozil.

Iz Intera, sa kojim je Murinjo osvojio Ligu šampiona 2010. godine, a u ekipi je bio i Dejan Stanković, tu su samo Vesli Snajder i Havijer Zaneti. Predstavnik Portoa u Murinjovoj idealnoj postavi je Rikardo Karvaljo.

MURINJOVA IDEALNA POSTAVA: Čeh, Zaneti, Karvaljo, Teri, Kol, Makelele, Lampard, Snajder, Ozil, Kristijano Ronaldo, Drogba.

Šta kažete za ovu postavu?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA