Francuska definitivno bez NBA centra na Evrobasketu!

Zbog učestalih povreda kolena i nedovoljno vremena za oporavak, provereni košarkaš otkazao je selektoru Koleu dolazak na pripreme za EP

  • 2

Košarkaški savez Francuske potvrdio je da centar Čikaga Žoakim Noa neće igrati na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano od 5. do 20. septembra ove godine u četiri države: Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji.

Noa je nedavno obavestio selektora "trikolora" Vensana Kolea da i dalje sporadično ima bolove u kolenu, te da nije spreman da pruži maksimum u dresu nacionalnog tima, posle naporne NBA sezone u kojoj Bulse tek čekaju prave borbe u plej-ofu.

Selektor zvanično treće reprezentacije sveta Kole, saopštiće 2. maja širi spisak od 24 imena igrača koji će mu biti na raspolaganju tokom priprema.

Ooslednji put Noa je igrao za Francusku na Evropskom prvenstvu u Litvaniji pre četiri godine. Nije ga bilo ni u timu koji je osvojio bronzu na Mundobasketu u Španiji.

Francuzi se na Eurobasketu naalaze u grupi A u kojoj su još reprezentacije Rusije, Bosne i Hercegovine, Finske, Poljske i Izraela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hans

    11. april 2015 | 18:32

    Nema veze imaju jos 3 nba centra.. :D

  • NikolaPK

    12. april 2015 | 02:05

    Rudi Gober je tu, ove sezone je pokazao svoj kvalitet i postao zreo igrac. Ako budemo igrali adekvatno protiv coveka koji ima raspon ruke skoro 2.40, trebalo bi da sve ostalo bude u redu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA