Real igrao viktorije sa Eibarom: Tri pogotka iz 19 udaraca ka golu! Sudije častile Atletiko!

Madrišani se poigrali sa Baskijcima, upisali novu, laku pobedu i nastavili poteru za liderom Barselonom

  • 0

Real Madrid nije imao apsolutno nikakvih problema da upiše nova tri boda u duelu sa Eibarom i nastavi poteru za Barselonom u šampionskoj trci. Ronaldo i družina su sa "pola gasa" savladali goste iz Baskije rezultatom 3:0.

O tome koliko su Madriđani bili dominantni i superiorni u duelu sa autsajderom svedoči i podatak da su uputili čak 19 udaraca prema golu rivala, od toga deset u okvir, naspram samo tri gostiju ukupno (jedan u okvir).

Vođstvo domaćem timu doneo je Kristijano Ronaldo pogotkom iz slobodnog udarca, njegovim prvim iz "prekida" posle godinu dana. Prednost ekipe Karla Anćelotija, koji za ovu priliku nije mogao da računa na Bejla, Kediru, Rodrigesa, Koentraoa i Krosa, duplirao je pomalo zaboravljeni Meksikanac Havijer Ćićarito Ernandez, udarcem glavom.

Ronaldo do kraja sezone postaje najboji strelac Reala svih vremena?!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle opisanih pogodaka, Real je u nastavku meča potpuno usporio ritam meča i u rekreativnom tempu održavao vođstvo, koje je do kraja uspeo da uveća Hese i tako stavi tačku na više nego siguran trijumf prvaka Evrope. Madriđanima je ovo bila treća uzastopna pobeda na svom terenu uz gol razliku 14:1 u minulih 270 minuta fudbala pred svojim navijačima.

Samo bod je trenutno razlika između Reala i Barse, koja u subotu uveče igra na teškom gostovanju protiv Sevilje.

Atletiko Madrid je izgubio trku sa Realom i Barselonom i izvesno je da neće uspeti da odbrani titulu osvojeni prethodne sezone. Ekipi Dijega Simeonea ugrožena je seda treća pozicija, posle remija sa Malagom u gostima - 2:2.

Oba gola za "jorgandžije" postigao je Francuz Antoan Grizman, prvi za vođstvo gostiju od 1:0 posle neverovatne greške golmana Malage Kamenija, a drugi za 2:2 - ali potpuno neregularan. Napadač Atletika je bio u "debelom" ofajdu kada je lopta došla do njega od saigrača koji je odigrao glavom, ali linijski sudija nije uočio nedozvoljenu poziciju Francuza, koji je rutinski matirao golmana Andalužana i doneo bod svom timu.

Primera, 31. kolo

Real Madrid - Eibar 3:0

(Ronaldo 21, Ernandes 31, Hese 83)

Malaga - Atletiko Madrid 2:2

((Tores 37. ag, Garsija 71 - Grizman 25, 78))

Sevilja - Barselona 20

Almerija - Granada 22

Selta - Rajo Valjekano 22

Nedelja

Hetafe - Viljareal 12

Espanjol - Atletik Bilbao 17

Real Sosijedad - Deportivo 19

Kordoba - Elče 21

Ponedeljak

Valensija - Levante 20:30

TABELA: Barselona 74 (-1), Real Madrid 73, Atletiko Madrid 65, Valensija 62... Almerija 25, Granada 24, Kordoba 19.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA