SENZACIJA: Parma pobedila Juventus! (VIDEO)

Poslednjeplasirani tim Serija A priredio verovatno najveće iznenađenje ove sezone u duelu sa aktuelnim prvakom. Još uvek ima šanse da ostane u ligi

  • 4

Svi su ih otpisali, možda i s pravom, ali igrači Parme prkose svim prognozama, časno igraju i pobeđuju. I to ne bilo koga!

U  30. kolu Serije A ekipa sa "Enio Tardinija" savladala je aktuelnog prvaka i neprikosnovenog lidera na tabeli Juventus, rezultatom 1:0, i priredila možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku prvenstva!

Strelac pogotka koji je izazvao erupciju radosti na stadionu bio je Hose Mauri, efektnim golom na asistenciju Belfodila.

Treba reći da su gosti igrali u kombinovanom sastavu, jer je trener Masimilijano Alegri odlučio da odmori nekolicinu startera pred prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka u utorak. Ipak, to nikako ne umanjuje trud i trijumf  "otpisane" Parme, koja je najveći deo sezone provela na poslednjem mestu Serije A, gde se i sada nalazi, sa malim izgledima da sačuva status u eliti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Parma je u prethodna tri kola odigrala kao da je u tom klubu sve u najboljem mogućem redu, a ne kao da je pred stečajem. Sakupila je sedam bodova posle remija sa Interom u gostima, pobede protiv Udinezea u prethodnoj rundi, i sada protiv "Stare dame", međutim uprkos naglom buđenju, i dalje je daleko od sigurne zone - velikih deset bodova od Atalante, prvog tima "iznad crte".

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je još 8 kola. Toliko i vremena da Parma napravi čudo.

Serija A, 30. kolo

Đenova - Kaljari 2:0

(Niang 52, Falke 58)

Parma - Juventus 1:0

(Mauri 60)

Verona - Inter 20:45

Nedelja

Ćesena - Verona 15

Atalanta - Sasuolo 15

Lacio - Empoli 15

Napoli - Fiorentina 15

Torino - Roma 15

Udineze - Palermo 15

Milan - Sampdorija 20:45

TABELA: Juventus 70, Roma 56 (-1), Lacio 55 (-1), Fiorentina 49 (-1), Sampdorija 48 (-1)... Ćesena 22, Kaljari 21, Parma 16.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saki

    11. april 2015 | 22:53

    kolika je kvota bila na parmu 32 ili vise

  • djomla

    12. april 2015 | 13:17

    ko nije odigrao makar dvoznak 1x na Parmu ne zna nista o Italijanskoj ligi,Parma i Juve su mnogo bliski a Parmi su ocigledno mnogo potrebni bodovi dok je Juve zavrsio odavno posao u Seria A TAKO DA TO NIJE NIKAKVO IZNENADJENJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA