Sećate li se Borotinog kiksa decenije i Šestićevog gola? Ista stvar se dogodila i u Japanu! (VIDEO)

Legendarni pogodak koji je fudbaler Zvezde u Večitom derbiju dao golmanu Partizana kada je ovaj ispustio loptu, ponovio se na utakmici Džej lige

  • 5

Ne godinama, nego decenijama se prepričavao čuveni Večiti derbi iz 1978. godine i gol koji je Miloš Šestić iz Crvene zvezde dao Petru Boroti golmanu Partizana. Tada je čuvar mreže crno-belih mislio da je sudija dosudio faul i spustio loptu na zemlju, a igrač ekipe sa Marakane mu je oduzeo i zatresao mrežu, a ista takva situacija viđena i je u nedelju u dalekom Japanu, na meču Šimicua i Gambe.

Golman Gambe je ispustio loptu u svom šesnaestercu u želji da je ispuca, ali nije video da mu se iza leđa šunja napadač Šimicua Omae koji je prišao uzeo loptu i postigao gol. Ipak, njegovom timu to nije pomoglo, jer su na kraju poraženi sa 3:2.

Što se tiče Šestića i Borote kasnije su se ispredale mnoge legende o tome kako je Zvezdin fudbaler nasamario jednog od najboljih golmana u istoriji Partizana i Čelsija, pa se govorilo da mu je rekao da spusti loptu i proba da ga predribla, ako je šmeker, a druga verzija je da ga je prevario rekavši mu da je sudija svirao faul, a ovaj mu poverovao i spustio loptu. Podsetimo se kako je to izgledalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirkoni

    12. april 2015 | 14:22

    Bravo Šele, prava majstorija ... gospodin u kopačkama . I da, od tog derbija se nisam čuo sa Šestićem ...

  • robi

    12. april 2015 | 14:15

    I ako to nije bio faul nad golmanom onda to nije fudbal nego ragbi

  • robi

    12. april 2015 | 14:12

    Ali,zašto sudac podigo desnu ruku na snimku. To je znak za indirektnog slobodnog udarca. Prematome je dodao znak za faul, i gol je onda nije bio regularan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA