SVAĐA U MERCEDESU: Rozberg optužio Hamiltona da radi za Ferari!

- Hamilton je ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Fetel pokušao da me prestigne posle ranog odlaska u boks - rekao je nemački vozač

  • 3

Nije tajna da klupske kolege iz Mercedesa nisu u dobrim odnosima. Niko Rozberg i Luis Hamilton ponovo su se verbalno sukobili, pošto je nemački vozač optužio aktuelnog šampiona F1, da mu je ugrozio trku za Veliku nagradu Kine u Šangaju, i da je to činio u korist najvećeg rivala - ekipe Ferarija i njihovog vozača Sebastijana Fetela.

Kakav start sezone Hamiltona i Mercedesa, goreo bolid debitanta u Formuli 1 na VN Kine!

Hamilton je prvi prošao kroz cilj u Kini, Rozberg je bio drugi, a treće mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Britanac je vozio sigurno i ubedljivo od početka do kraja, a klupski kolega je posle trke izjavio da je namerno vozio sporije, kako bi se Fetel umešao u borbu za drugo mesto. Rozberg se putem radio veze tokom trke požalio ekipi u boksu i tražio od njih da savetuju Hamiltonu da vozi nešto brže.

- Hamilton je u tom trenutku ugrozio moju trku, pošto je za njega bilo najbolje da me zadržava kako bi Fetel pokušao da me prestigne posle ranog odlaska u boks. Onda bih morao to da pokrivam, trebalo bi mi mnogo vremena i na kraju trke ne bih imao šanse - rekao je Rozberg, preneli su britanski mediji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemački vozač naveo je da je Mercedes time bespotrebno rizikovao u trci jer je imao prednost nad Ferarijem.

- Frustrirajuće je to što je Luis pazio na gume. Interesantno je da je izjavio da je mislio samo na sebe i to sve govori. Uvek je tesno sa Fetelom kada izlazimo iz boksa i to je bio potpuno nepotrebni rizik jer smo imali prednost nad Ferarijem - rekao je Rozberg i nagovestio da će raspraviti sa Hamiltonom o tome.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Razgovaraćemo i videćemo kako će se stvari odvijati - zaključio je on.

Aktuelni svetski šampion Hamilton negirao je optužbe.

- To apsolutno nije istina. Nisam baš gledao u retrovizore i nisam pokušavao da zadržim Nika. Ako je želeo da se primakne i pretekne me, to je mogao da uradi... On je uvek bio oko četiri do pet sekunde iza. Nije se primakao blizu i ne znam u čemu je problem. Uradio sam ono što su tražili od mene i ne bi trebalo o tome mnogo da se raspravlja - rekao je Hamilton.

Hamilton i Rozberg su tokom većeg dela prošle sezone u kojoj su se borili za šampionsku titulu bili u sukobu, a prvak je odlučen u poslednjoj trci u Abu Dabiju, a očigledno je da se rivalstvo nastavlja već na startu nove sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zzx

    12. april 2015 | 15:09

    Ovaj mali je smesan. Hamilton ga je oduvao kao vozac. A ovaj vise nezna sta ce od muke.

  • Laki

    12. april 2015 | 15:42

    Zadrzavao ga? Svasta ako je mogao Rosberg brze sto nije vozio,lepo ga prestigne i pobedi,niko mu nije kriv sto je vecito drugi.

  • Aca

    12. april 2015 | 22:36

    Ovaj Rosberg samo lupa nesto, da mu nije dobar bolid takav kakav je, niko ne bi cuo za njega. Leteces ti vrlo brzo odatle. Ne da neces biti ispres Hamiltona, nego ce te i Vettel i Raikkonen presisati, jer mnogo bolje voze od tebe, a ti nastavi da kukas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA